Urbanisme

tribunals

salvem el golfet

Salvem el Golfet duu al contenciós l'obra al xalet

El síndic insta el govern de Palafrugell a paralitzar els treballs i a donar accés al permís

L'assemblea de Salvem el Golfet, amb l'assistència de mig centenar de socis, ha donat llum verd a la junta de l'entitat a interposar un recurs contenciós administratiu contra el consistori per la desestimació de la denúncia urbanística presentada a l'agost contra els actes d'edificació del xalet als terrenys que coronen el penya-segat de la platja al carrer Castellets de Calella. Ahir, a més, va transcendir que el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha demanat al govern municipal l'aturada de les obres de l'edificació fins que l'associació “exerceixi el dret d'accés a la informació pública i pugui consultar l'expedient de les llicències urbanístiques”. L'alcalde, Juli Fernández, va defensar ahir que l'entitat ha pogut treballar sobre els documents les darreres setmanes.

Per la sindicatura, l'aturada de les obres, paralitzades d'altra banda des del juny pel període estival i posteriorment pel consistori fins que es resolguin els excessos detectats pels tècnics municipals, es fonamentaria en “l'aplicació del principi de prevenció, precaució i cautela en matèria mediambiental en aquest projecte” i en el fet que “la impossibilitat d'aconseguir la reparació dels danys ambientals quan es produeixen obliga a prevenir-los i a donar prioritat a la intervenció prèvia i al disseny mitjançant un planejament preventiu”.

Abans de la resolució anunciada ahir pel síndic de greuges, la direcció territorial d'Urbanisme de la Generalitat també va cursar a l'agost diversos requeriments administratius d'ofici per a la revisió de la llicència. Ribó insta la Generalitat a impugnar judicialment els permisos. Davant això, l'alcalde palafrugellenc, en resposta ahir al vespre a una pregunta al ple del grup d'ERC, va lamentar que encara no tenen notícies formals dels requeriments de Ribó, més enllà de la premsa, i que la setmana vinent donaran resposta formal a les peticions de la direcció territorial d'Urbanisme.

Respecte a la presentació del contenciós de Salvem el Golfet, Fernández va defensar ahir al vespre els diversos informes que avalen l'actuació del consistori, tot i que si el jutjat ordena la suspensió cautelar de les obres no tindran cap problema a acatar-ho i a paralitzar les obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona