Urbanisme

municipal

salvem el golfet

Palafrugell reactiva el permís del xalet al Golfet

El municipi respon a Urbanisme que no el veu lesiu i ahir en va aixecar la suspensió

La junta de govern de l'Ajuntament de Palafrugell (PSC-CiU-Entesa) va aixecar ahir la suspensió municipal que planava sobre la llicència d'obres del controvertit xalet del Golfet de Calella, després de donar per bo el darrer projecte de legalització dels excessos que han presentat els promotors de la construcció, l'empresa Casa Calella SL.

L'alcalde, Juli Fernández, explicava que els propietaris s'han compromès a enderrocar les parts que les inspeccions municipals trobaven disconformes amb els plànols, bàsicament al voltant de la piscina, el garatge i l'altura d'alguns murs sobre les rasants, de manera que tindran llum verd per reprendre els treballs començant per esmenar els defectes.

Aquesta mateixa setmana, però, i gairebé en paral·lel, l'executiu ha defensat la legalitat del permís constructiu davant la Generalitat, en la resposta tramesa dimecres a la direcció general de Territori i Urbanisme. L'executiu municipal ha desestimat, d'una banda, obrir expedients per declarar lesiva la llicència i, de l'altra, tampoc preveu revisar els permisos per a l'enjardinament de la parcel·la i el tancament perimetral, que inclou el tram en obres del camí de ronda arran del penya-segat. Tots tres aspectes van ser qüestionats per l'ens de la Generalitat a principi d'agost, quan van instar el municipi a anul·lar la llicència.

L'alcalde sosté que hi ha diferències entre els criteris aplicats per l'administració catalana en la reavaluació de l'edifici i els que la mateixa comissió d'Urbanisme va emprar en donar llum verd al pla de millora urbana (PMU) tramitat per autoritzar l'increment de sostre.

El govern de Palafrugell ho fonamenta amb tres estudis tècnics municipals, un altre de jurídic, un altre d'aplicació dels criteris normatius i el recent estudi d'impacte paisatgístic . Entre els arguments, que ja s'ha instat a esmenar excessos, que no calia estudi paisatgístic, en haver-se tramitat un PMU, i que l'estudi fet finalment avala el pas del camí de ronda com més a prop millor del mar. Malgrat tot, Fernández vol reunir-se amb el director d'Urbanisme la setmana vinent per acostar posicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona