Urbanisme

municipal

mobilitat

Fan l'estació de Girocleta a Vista Alegre, a Girona

Es preveu que sigui operativa a final de gener

Encamina l'expansió de la xarxa de carrils bici cap al sector est

Les obres de la nova estació de Girocleta a la confluència entre els carrers Vista Alegre i Josep Morató i Grau, al parc de Vista Alegre, ja han començat. Els operaris estan preparant la instal·lació de la base dels vint-i-quatre ancoratges que conformaran la nova estació, la dissetena de la ciutat. La previsió del govern és que pugui entrar en servei a final de gener. La nova estació va ser un dels tres projectes escollits pels veïns en els pressupostos participats del 2016, amb una assignació total per a la intervenció de 26.317,50 euros. La infraestructura nova ha de permetre omplir un buit de la xarxa en aquest sector –les més properes actualment són la de la plaça Catalunya pel nord i el carrer Emili Grahit i l'avinguda Lluís Pericot pel sud-oest– i encamina, de fet, el creixement de la xarxa d'estacions cap al sector est.

Es preveu, també, que a curt termini es posi una altra estació a la que serà la nova plaça del carrer Freser, entre els carrers de Sant Isidre i Santiago, al barri del Pla de Palau-Sant Pau (vegeu El Punt Avui del 9 de maig del 2016). El servei Girocleta va tancar l'any 2016 amb més de 300.000 usos. Els últims dies de desembre el nombre d'usuaris actius superava els 2.320.

Nous carrils bici

El creixement de la xarxa de carrils bici per connectar el centre de la ciutat amb als barris del sector est es podria concretar aquest mateix any, amb la creació del carril bici al llarg del carrer del Carme. En el darrer ple, el regidor d'Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, va dir que estan estudiant quin espai ha d'ocupar el nou ramal, si per la vorera o per la calçada. Tot i remarcar que no hi ha cap decisió presa encara, el tinent d'alcalde va defensar, que “el lloc natural” de la bicicleta és la calçada, i que els cotxes s'han d'acostumar a conviure amb les bicicletes als carrils compartits.

Mentrestant, continuen a bon ritme les obres del carril bici que unirà Santa Eugènia amb el carrer Nou. Ja s'està treballant a la plaça Marquès de Camps. El traçat ja és visible des de la vorera de la gran via de Jaume I fins al desviament que rodeja la plaça per anar cap a Santa Eugènia.

LES XIFRES

24
ancoratges
hi haurà a la nova estació, situada a la confluència entre els carrers Vista Alegre i Josep Morató i Grau.
26.318
euros
era l'import assignat a la nova estació en els pressupostos participats del 2016 del barri.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona