Urbanisme

Municipal

Nova avinguda per enllaçar el centre i la variant sud

La Paeria tramita el projecte del vial que creuarà el futur parc comercial de Torre Salses i que costarà 2 milions

Canvis urbanístics per evitar l'expropiació i l'enderroc de sis edificis de la Bordeta

La Paeria ha engegat la tramitació, per segona vegada, del vial que ha de connectar el centre de Lleida amb la variant sud tot creuant el futur parc comercial de Torre Salses.

La comissió d'Urbanisme ja havia analitzat aquest vial en primera instància, però ara ha volgut repetir el tràmit incorporant-hi les al·legacions dels veïns afectats per la nova avinguda, segons va explicar el tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Fèlix Larrosa.

Així, l'Ajuntament de Lleida promou canvis en el pla general d'ordenació urbanística vigent per variar uns metres l'orientació d'aquest vial i així esquivar sis edificis d'habitatges que, si no, s'haurien d'expropiar i enderrocar, un fet que ja havia provocat l'alerta i l'angoixa dels veïns implicats.

Larrosa va voler deixar clar, davant les reticències de l'oposició, que aquesta avinguda “s'ha de fer tant si es fa com no el parc comercial de Torre Salses”, i va recordar que està previst des del 1995, però que no és ara, que hi ha l'oportunitat d'executar-lo.

Cal recordar que tindrà un cost de 2,2 milions d'euros i que la meitat d'aquest cost el podria finançar l'empresa que promou Torre Salses. No obstant això, el tinent d'alcalde va dir que aquesta proposta no condiciona la viabilitat del projecte.

Fèlix Larrosa va apuntar la necessitat d'aquesta avinguda, que és la prolongació del carrer Víctor Torres, per connectar la plaça Europa i la variant sud, passant per Príncep de Viana, l'estació del ferrocarril i l'avinguda Victoriano Muñoz, facilitant una nova connexió entre el centre i el marge esquerre de Lleida.

L'expedient, debatut ahir en comissió, es tractarà en el ple del divendres vinent, però sumarà suficients suports per aprovar-lo, segons Larrosa. Només la Crida i el Comú hi posen objeccions.

També prosperarà el projecte d'una segona àrea d'innovació social i urbana. Es tracta de la reforma global de tota una illa de cases del centre històric, ara en mal estat i la majoria deshabitades, perquè operadors privats, cooperatives o entitats hi facin habitatges singulars i així revitalitzar el barri. En aquest cas, l'illa afectada se situa entre la plaça del Dipòsit i els carrers Assalt i Múrcia. És un espai de 670 metres quadrats i que suma 20 propietaris, per això Larrosa destacava la dificultat d'intervenir al barri antic, amb una propietat molt fragmentada. La primera àrea d'innovació social se situa al costat de la plaça l'Ereta i el tinent d'alcalde va anunciar que ja treballen per crear-ne cinc més. El regidor va voler destacar com a element bàsic que aquesta operació incorporarà baixos comercials per dinamitzar el barri i aparcament, amb vista a facilitar l'accés dels nous veïns que hi vagin a viure.

LA FRASE

Aquesta avinguda nova s'ha de fer tant si al final es fa o no el parc comercial de Torre Salses
Fèlix Larrosa
Tinent d'alcalde d'Urbanisme

LA XIFRA

20
propietaris
en només 670 metres del barri antic i que ara formaran una actuació de reforma global.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona