Urbanisme

municipal

serveis

Cabrera vol reformar l'antic cinema com a sala de teatre

L'Ajuntament reserva 500.000 euros del pressupost per poder recuperar l'edifici que és de la cooperativa La Guardiola

Els socis, però, han de decidir si accepten la cessió del patrimoni

Cabrera de Mar no té cap sala d'actes on es puguin fer espectacles, però té un antic cinema tancat des de fa més de trenta anys. L'immoble és propietat de la cooperativa La Guardiola, que aplega uns dos-cents socis, i que manté el patrimoni de la sala La Maresma, al costat de la plaça de l'Església. Un edifici en desús on hi podria haver una sala amb capacitat per a 200 localitats. Això és el que defensa l'Ajuntament, que ja ha fet les gestions perquè la Diputació de Barcelona assumeixi la redacció del projecte i subvencioni part de l'obra amb 400.000 euros. En espera que els propietaris cedeixin per 25 anys l'immoble, el govern municipal ja ha reservat 500.000 euros del pressupost d'aquest any per al futur teatre, el que s'ha convertit en la principal inversió. “Ens avancem per guanyar temps, ja que s'han fet gestions, i perquè creiem que té sentit recuperar un edifici ja existent per revitalitzar el centre i l'activitat cultural al poble”, explica l'alcalde, Jordi Mir (PDeCAT). Tot i que aquest no era un compromís electoral el govern considera que és una bona oportunitat per cobrir les necessitats de les tres entitats artístiques que hi ha al poble.

Abans, però, els socis de la cooperativa han d'aprovar la cessió com a ús públic i els canvis urbanístics a tot el sector on la cooperativa també té l'edifici que ocupava el Centre de Joventut. La modificació mantindria dempeus aquesta casa que estreny el vial i es farien menys habitatges dels inicialment previstos en el pla urbanístic. La presidenta de la cooperativa, Montserrat Manent, va assegurar fa uns dies que encara no hi ha res decidit perquè s'ha de donar el vistiplau en una assemblea, tot i reconèixer que s'ha treballat amb l'Ajuntament per redactar el conveni.

El projecte per reformar el cinema com a sala de teatre ha sorprès la resta de grups municipals. La cap de l'oposició, Anna Maluquer (GentxCabrera), que va aprovar el pressupost pel 2017, va reconèixer que es tracta d'una bona proposta, tot i criticar les formes en què s'ha anunciat. “No es pot dir blat fins que està al sac i ben lligat”, va advertir la regidora.

LA FRASE

Creiem que té sentit recuperar un edifici ja existent que revitalitzi el centre i l'activitat cultural al poble
Jordi Mir
alcalde de cabrera de mar (PDECAT)

LA XIFRA

200
són les localitats que podria tenir la sala de teatre i espectacles un cop reformada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona