Urbanisme

Municipal

Sabadell avança en el pla per recuperar els pisos dels mestres

Dels 160 habitatges que són propietat del consistori sabadellenc, n'hi ha 123 ja adjudicats, 15 en rehabilitació, 11 en espera i 11 més en situació irregular

“No pot ser que exigim al sector privat que no tingui pisos en desús i que l'administració no tingui tot el parc mobilitzat”, afirma la regidora d'Habitatge, Glòria Rubio. En aquesta línia, l'Ajuntament de Sabadell prossegueix amb la rehabilitació dels coneguts com a pisos dels mestres i ha inclòs en el pressupost del 2017 la recuperació d'una dotzena d'habitatges situats al barri de Ca n'Oriac que ara per ara estan pendents d'una modificació del planejament que ha de rebre l'aprovació de la comissió d'Urbanisme i que es preveu que s'obtingui cap a la primavera.

Feina feta

Segons fonts municipals, a la capital vallesana n'hi ha 160 que són propietat del consistori. Dels quals, ja se n'han rehabilitat 123 des de l'any 2002, quan es va firmar un conveni amb Vimusa, l'empresa pública d'habitatge, per anar recuperant els pisos i incorporar-los al fons social. Dels 37 restants, n'hi ha 15 en procés de rehabilitació o en plena rehabilitació i 11 que està previst que es recuperin per incloure'ls al fons social, però que no tenen cap pressupost assignat en aquest exercici. Les mateixes fonts indiquen que n'hi ha 11 més que estan en tràmits de canvi de llogater o ocupats irregularment, així que s'ha de resoldre la situació abans d'actuar-hi.

“Hi ha una gran demanda social. Els pisos dels mestres són una manera efectiva de mobilitzar el parc d'habitatge”, afirma Rubio.

LA XIFRA

37
habitatges
estan pendents d'algun procés perquè la recuperació sigui del tot real.

LA FRASE

Els pisos dels mestres són una manera efectiva de mobilitzar el parc d'habitatge
Glòria Rubio
regidora d'Habitatge

Llum verd als setze habitatges de Campoamor

La comissió d'Urbanisme de la Generalitat ha donat llum verd a la modificació del planejament que permet qualificar d'habitatge dotacional públic l'edifici situat al davant de l'escola pública Joan Sallarès, que va ser construït per allotjar els mestres del centre i que pertany a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. L'immoble té planta baixa i vuit pisos, amb un total de 16 habitatges. Amb aquesta modificació, segons fonts de la Generalitat, es millora la reserva d'habitatges destinats a col·lectius vulnerables.

Una vegada la proposta disposa del vistiplau de la comissió, només falta que el conseller Josep Rull signi l'aprovació definitiva perquè, d'equipament docent, passi a estar qualificat com a habitatge dotacional.

L'Ajuntament de Sabadell ha demanat a la Generalitat que els rehabiliti i els doni un ús social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona