Urbanisme

Municipal

Taradell inicia el procés per ampliar el polígon

La previsió de creixement aprovada en el ple permetrà acollir 30 naus noves a la zona d'El Vivet

El cost de la urbanització s'estima en 1,6 milions d'euros

Taradell ha engegat els tràmits per disposar de més sòl industrial al polígon El Vivet. Així ho va aprovar el ple d'aquest mes de febrer amb els vots a favor de tots els grups del consistori. En concret, en la sessió plenària es va donar llum verd a la divisió en subsectors de la reserva de sòl prevista en el POUM a la zona d'El Vivet i, a continuació, es va aprovar engegar els tràmits per urbanitzar un d'aquests sectors. Un cop la comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central aprovi la proposta inicial de l'Ajuntament, es podrà redactar el projecte i començar a ampliar el polígon: “Abans de la crisi, era un polígon esgotat, però es va frenar l'ampliació. Ara, sembla que l'activitat econòmica es reactiva, i si això és així, cal que Taradell tingui espais perquè les empreses puguin créixer o establir-se a la població”, apunta l'alcalde, Lluís Verdaguer.

En el pla parcial que es presentarà a Urbanisme, la superfície total que afecta aquesta ampliació és de 56.000 metres quadrats, però el sòl industrial destinat a l'activitat privada serà d'uns 30.600 metres quadrats: “La previsió és que s'hi puguin situar unes 30 naus, aproximadament.” En el pla, també hi ha 12.000 metres quadrats reservats a vials, 3.500 metres quadrats que es destinaran a equipaments municipals –terrenys situats a prop de la zona esportiva– i 9.500 metres, a zona verda.

En espera de la redacció del projecte definitiu, el cost estimat de l'ampliació és d'uns 1,6 milions d'euros, que serà assumit pels propietaris dels terrenys, que passaran de ser sòl agrícola a industrial. En el ple, tant ERC com Solidaritat van veure de bon ull el creixement de la zona industrial i van valorar-lo positivament.

LES FRASES

Sembla que es reactiva l'activitat econòmica, i si això és així, cal que Taradell tingui espais perquè les empreses puguin establir-se al poble
Els propietaris dels terrenys veien de bons ull l'ampliació i assumiran el cost de la urbanització
Lluís Verdaguer
alcalde de taradell


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona