Urbanisme

Medi ambient

La devesa de Manlleu torna a ser de lliure accés

L'Ajuntament i el veí que va tancar el camí arriben a un acord per reobrir-lo cap a la vora del riu

L'ACA es compromet a fer l'atermenament a l'estiu

Des de dimecres, diversos operaris i màquines excavadores estan arranjant el camí d'accés a la devesa, una popular zona de Manlleu que havia quedat bloquejada al pas de persones quan el novembre passat un veí i propietari d'una finca ramadera a la zona va tancar-ne l'accés. L'acció va generar força polseguera a Manlleu, i el consistori es va comprometre a reobrir la devesa a tots els ciutadans i, de fet, de seguida va engegar accions legals per aconseguir-ho. Finalment, i tal com explica la regidora de Manteniment, Serveis d'Obres i Espais Públics, Marta Moreta, s'ha arribat a un “acord amistós” amb el propietari per obrir un camí: “No podia ser que no s'hi pogués accedir. Hem acordat arreglar el camí i, tenint en compte que hi ha una finca ben delimitada amb animals que cal respectar, que tothom pugui baixar a la vora del riu i gaudir d'un espai com és la devesa.”

Així doncs, el camí que s'ha millorat situat al final de tot del carrer Barcelona ha de permetre accedir a la devesa en les setmanes vinents: “Estem satisfets que s'hagi solucionat amb un acord amistós”, manifesta Marta Moreta.

Els límits legals

Amb el problema de l'accessibilitat a la devesa solucionat, l'Ajuntament insisteix en la necessitat de disposar de l'atermenament d'aquesta zona propera al riu per saber-ne els límits del terreny d'ús públic i privat: “Ens hem reunit aquesta setmana amb l'ACA i s'han compromès a fer l'atermenament a l'estiu. Ara s'ha fet un acord en paral·lel a aquest procés”, explica la regidora Marta Moreta.

Les obres al pont, fins al novembre

La Diputació ha comunicat a l'Ajuntament que el procés de licitació serà més llarg del que estava previst i això farà que no es puguin iniciar les obres fins al novembre. Per no afectar la campanya de Nadal a la vila, en els primers dos mesos d'obres no es tallarà el pont al trànsit rodat; es farà després de Reis: “Volem que comencin el més aviat possible però no depèn de nosaltres. Amb aquest calendari ens assegurem que no afectarà les activitats de Nadal”, diu l'alcalde, Àlex Garrido, que espera que la remodelació hagi acabat abans de la festa major del 2018.

Badalona duplica els nivells permesos de contaminació

Un estudi fet a 25 punts de la ciutat revela que els índexs màxims de diòxid de nitrogen se situen a prop de les vies ràpides

L’Ajuntament fa una campanya de controls de fums per conscienciar els conductors

badalona
 

La C-55 tindrà nous panells intel·ligents

manresa
 

Igualada assaja una taxa en funció dels residus generat

igualada
 
el temps
servei meteorològic de catalunya

Més núvols aquest dijous

BARCELONA
 

Fil a l’agulla per rellançar galeries a Platja d’Aro

CASTELL-PLATJA D’ARO
 

El Pla de l’Estany reclama a la Generalitat la fibra òptica per a tots els pobles

BANYOLES
 
medi ambient

Troben a Calella una tortuga morta

 

Telefónica diu que posarà una antena a les Masies de Voltregà

les masies de voltregà
 

Inspectors de treball revisen a Sant Feliu edificis municipals

SANT FELIU DE GUÍXOLS