Urbanisme

Castelldefels encarrega el projecte per transformar l'avinguda dels Banys

Els veïns volen que l'eix central de la platja tingui més comerç variat i menys bars

L'Ajuntament preveu renovar tot el carrer i plantejarà un nou pla d'usos

L'avinguda dels Banys ha estat durant molts anys, i ho continua sent, l'epicentre de Playafels, la zona del passeig Marítim de Castelldefels on es concentra un alt nombre de restaurants i de locals d'oci nocturn. Però la seva imatge ha quedat antiquada, segons reconeixen tant el govern local com els partits de l'oposició. I l'equip de govern ja ha encarregat que comencin els treballs perquè l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) redacti el projecte de reforma d'aquest carrer. “A finals d'any tindrem el projecte per aconseguir una avinguda moderna i urbanísticament millor”, va afirmar el regidor d'Urbanisme, Ramon Morera, al darrer ple municipal. Segons el regidor, la reforma ha estat molt reclamada per veïns i comerciants, ja que “hi ha un nivell de degradació important”.

Zona d'impacte

A l'avinguda dels Banys es concentren sobretot bars que ofereixen alcohol a baix preu, restaurants i uns pocs comerços. “És un eix de gran impacte i fa anys que s'hagués hagut d'intervenir. No parlem només de fer-la de nou des de l'autovia fins la platja sinó de repensar-la amb un nou pla d'usos per fer un eix de més qualitat”, va insistir Morera. El responsable d'Urbanisme no va avançar la inversió necessària perquè això dependrà del projecte, però en tot cas “serà una inversió important que s'haurà de planificar”. El portaveu adjunt del PP, David Solé, va coincidir en què “la zona necessita una reactivació econòmica i una reforma integral”.

Els veïns de Baixador i de Lluminetes, els barris més propers a l'avinguda dels Banys, defensen la necessitat de la reforma. “Estem totalment d'acord amb la idea de reconvertir-la en una zona comercial amb botigues amb productes diversos”, assenyala Rosa Pla, presidenta de l'associació de veïns del Baixador. Ramón Escolá, vicepresident de l'entitat veïnal de Lluminetes, recorda al seu torn que “l'avinguda dels Banys és l'única artèria que tenim a la platja, una zona on cada cop més viuen veïns de forma permanent”. El model d'oci nocturn ocasiona als residents “inseguretat i molèsties per l'incivisme” de molts usuaris dels bars i discoteques, es queixa Escolá, que defensa que l'Ajuntament incentivi la instal·lació de comerç tradicional a la zona a mesura que tanquin bars.

LA FRASE

No parlem només de fer-la de nou sinó de repensar-la amb un pla d'usos per fer un eix de qualitat
Ramón Morera
Regidor d'Urbanisme de Castelldefels

S'avança el tancament d'una disco

Rosa M. Bravo

Retrovisors trencats, gent bevent durant la matinada davant de les cases i fins i tot dins dels jardins privats, orins als carrers, baralles...aquest és el desolador panorama que els veïns de Lluminetes, sobretot els que viuen entre els carrers 1 i 5, es troben els caps de setmana. Els problema es va agreujar en els últims temps arran de l'obertura de la discoteca Jarana, fa poc més d'un any, al carrer 5. “Els bars tanquen a les tres de la matinada i de camí a Jarana es produeix molt vandalisme”, afirma el vicepresident de l'associació de veïns de Lluminetes, Ramón Escolá. Fa tres setmanes que els veïns respiren una mica alleujats, ja que l'Ajuntament ha obligat el local a avançar el tancament de les sis a les quatre de la matinada. “Amb el canvi d'horari a molta gent ja no els surt a compte anar-hi, i hem notat un descens notable del vandalisme”, assegura Escolá, que destaca que el reforç policial, amb una patrulla estable a la zona dels bars, hi ha contribuït.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona