Urbanisme

municipal

estlvi energètic

Premià de Mar renova l'enllumenat públic per estalviar el 70% de consum

S'actua en gairebé tres mil punts de llum al llarg de tot el municipi i està previst tenir-ho tot completat de cara al setembre amb una inversió de 900.000 euros

Premià de Mar va començar fa setmanes la renovació de l'enllumenat públic del municipi. Segons l'Ajuntament, amb aquesta intervenció es calcula que s'estalviarà un 70% en el consum energètic. En total s'actuarà en gairebé tres mil punts de llum al llarg de tota la població, el que representa un 83% del total. El consistori compta tenir enllestida aquesta actuació de cara al setembre, tot i que es preveu que al juny ja s'hagi instal·lat l'enllumenat. No obstant es vol fer un seguiment de tots els punts de llum un cop estiguin col·locats per si cal reforçar-ne algun. Aquests treballs disposen d'un pressupost d'uns 900.000 euros, aproximadament.

“Pràcticament en la majoria de casos es conservaran els pals i els suports però es canviarà la part de la làmpada”, va explicar el regidor d'Urbanisme, Antoni Subirà (CiU). “La normativa diu que s'ha d'estar al dia en termes de contaminació lumínica el 2020, però nosaltres ho podrem fer el 2017”, va assegurar el regidor, que va voler posar èmfasi en la sostenibilitat per a les arques municipals que suposarà aquesta intervenció. “Els càlculs diuen que en uns cinc anys aquesta inversió podrà quedar autofinançada”, va subratllar Subirà.

El regidor va indicar que els treballs de substitució de l'enllumenat públic van començar per la zona del barri Maresme fins al centre, passant per vies tan cabdals com la Gran Via. La intenció és anar baixant pel nucli antic i arribar fins a la zona que queda tocant a l'N-II. Un altre dels objectius que persegueix aquesta intervenció és “homogeneïtzar el color i la intensitat de la llum”, ja que fins ara n'hi havia de tres intensitats diferents. Subirà va recordar que “aquesta era una prioritat de mandat marcada des del 2007”, i va fer notar la “necessitat d'actuar a tot arreu”. En aquest sentit, el titular d'Urbanisme va reconèixer que el municipi “anava endarrerit en aquest tema i es registraven moltes incidències, com ara consums molt elevats”. “Amb actuacions com aquesta el poble pot respirar més salut”, va remarcar.

LA XIFRA

83%
dels punts de llum de tot el municipi són els que s'estan substituint ara a Premià de Mar.

LA FRASE

Els càlculs diuen que en uns cinc anys aquesta inversió podrà quedar autofinançada
Antoni Subirà
Regidor d'Urbanisme de Premià de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona