Urbanisme

Medi ambient

Pla per aclarir l'ús del sòl entorn dels Clots de Sant Julià

L'Ajuntament de Forallac i el Consell Comarcal pagaran a mitges la redacció d'un pla especial per definir les activitats agràries o urbanístiques que tenen encaix dins del perímetre protegit del BCIN

El govern de Forallac i el Consell Comarcal del Baix Empordà han tancat un conveni per emprendre la redacció d'un pla especial urbanístic que reguli l'entorn protegit dels Clots de Sant Julià. L'espai, un conjunt de cavitats excavades i erosionades en les roques, està qualificat com a bé cultural d'interès nacional (BCIN), fet que estableix una zona protegida al voltant en què la llei restringeix els usos i les activitats compatibles.

Com en el cas dels altres dos BCIN del municipi, Peratallada –on el pla especial és vigent des del juny passat– i Vulpellac –amb la tramitació ultimada–, l'alcalde, Josep Sala, destaca que l'objectiu és “donar una seguretat a les desenes de propietaris afectats amb finques a la zona de protecció”. Les que van suscitar més enrenou fa quatre anys són els terrenys on funciona la planta comarcal de transferència de residus de Servitransfer, a pocs metres de la zona dels Clots, i un altre solar annex on es va plantejar la construcció d'una planta de tractament de deixalles, que va topar amb l'oposició veïnal i el vet posterior del govern de la Generalitat.

També usos agraris

Però més enllà d'aquestes dues parcel·les qualificades com a zona d'equipaments, l'alcalde posa l'exemple de les finques agràries o forestals, on teòricament els propietaris han de demanar permisos a Cultura per a activitats quotidianes com ara la tala o plantada d'arbres i vinyes, la sembra de conreus, anivellar finques o bé arranjar o obrir camins. Amb la figura del pla aprovada, s'aclariran també altres criteris, com per exemple els tipus de tancament de les propietats privades o la manera de reformar o ampliar en el futur la planta de transferència.

Sala diu que la contractació del pla es farà des del consistori, però el Consell Comarcal, com a part afectada per la presència de la planta, sufragarà la meitat de la partida per a la redacció, pressupostada en 45.000 euros.

LA XIFRA

45.000
euros
destinaran Forallac i el Consell Comarcal a la redacció del pla especial del BCIN dels Clots de Sant Julià.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona