Urbanisme

Societat

La casa del doctor Cera, rehabilitada

El grup Núñez y Navarro hi ha posat vuit milions d'euros, comptant la compra i les reformes, acabades d'enllestir

La Torre Enric Cera és obra d'Enric Sagnier i és bé cultural d'interès local

Pràcticament deu anys després que el grup Núñez y Navarro comprés la Torre Enric Cera a Sant Gervasi, ja està tot enllestit. Rehabilitada, restaurada i a punt per ser llogada. No la podrà llogar qualsevol. Situada entre els carrers Vico i Freixa, aquesta torre, del 1914, es destinarà a lloguer d'oficines. L'operació de compra i la rehabilitació han costat un total de vuit milions d'euros. Excepcionalment, s'han obert les portes perquè els mitjans hi puguin fer una ullada. És una casa àmplia i noble, obra d'Enric Sagnier, per encàrrec del doctor Enric Cera. En la rehabilitació s'ha fet un esforç per mantenir l'esperit senyorial i a la vegada crear un espai còmode i actual. És una edificació aïllada, d'estil noucentista, i també amb elements propis d'una construcció de muntanya, alpina. A les golfes, que estaven destinades al servei, es veu l'esquelet de la casa. “Eren residències d'estiueig inspirades –sobretot en el cas de Sagnier, i en el de Puig i Cadafalch també– en les cases dels Alps suïssos. Eren cases per a famílies que valoraven el fet d'estar en contacte amb la natura, amants de l'excursionisme i de l'esquí”, comenta la gestora cultural Meritxell Jubany. “Fer-se una residència així, a pocs quilòmetres del centre de Barcelona, era tota una modernitat a principis del segle XX!” Teulades a quatre vessants, amb forma piramidal, moltes obertures, moltes terrasses, molta llum... Quan es va fer, al voltant es podien contemplar jardins, camps i muntanya. Per aquesta casa, on es donava molta importància a l'activitat cultural, hi van passar personatges com ara Dalí, Mompou, Montsalvatge, Picasso, Miró...

“Entrar a la torre és entrar en una altra època”, diu Jubany. Ha estat en mans de la mateixa família fins a la venda, el 2006. “Això ha permès que es mantingués dempeus, i també el fet d'estar catalogada com a bé cultural d'interès local. Ha estat una casa molt viscuda, un lloc de trobada familiar, de celebració...” La casa té molts elements que la fan especial com ara l'escala noble de fusta i marbre amb una gran vidriera i, en alguna estança, les boiseries (parets recobertes de fusta) ricament decorades.

La casa, que inicialment havia de ser una segona residència, es va acabar convertint en la seu habitual de la família. El doctor Cera, que havia quedat orfe, volia tenir la família ben a prop. De fet, va comprar finques a tocar de la torre per fer cases per als fills. També va fer construir a la zona una planta per als Laboratoris Cera. Enric Cera va ser un reconegut metge de família i farmacèutic, soci fundador del RACC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia