Urbanisme

municipal

urbanisme

La urbanització del barri d'Ikea durarà quinze mesos

Les obres, a l'àrea de Ponent de Tarragona, podria ser que no estiguessin acabades per als Jocs del Mediterrani del 2018

L'Ajuntament ha obert el procés per a la contractació de l'empresa que les executarà

Un altre petit pas endavant en la tramitació urbanística que ha de permetre l'arribada de la multinacional sueca Ikea a Tarragona, en el que seria el seu quart establiment a Catalunya. L'Ajuntament va aprovar ahir, mitjançant un ple extraordinari, l'inici del procediment per adjudicar els treballs d'urbanització del pla parcial 10, on s'ha d'instal·lar la superfície comercial, juntament amb la construcció d'un nou barri amb habitatges protegits i dels accessos per a l'Anella Mediterrània, que centralitzarà l'activitat dels Jocs del Mediterrani del 2018.

El calendari, però, comença a ser ajustat perquè tota la urbanització del pla parcial (que ocupa unes 30 hectàrees a tocar del barri de Campclar i de les autovies A-7 i T-11) estigui acabada en les dates en què estan previstos els Jocs del Mediterrani, a partir del 22 de juny del 2018. El termini d'execució de les obres s'eleva a quinze mesos, i el consistori calcula que es trigarà encara tres mesos a poder adjudicar el contracte. La licitació s'haurà d'anunciar en l'àmbit de la Unió Europea ja que el cost (que pagaran els propietaris a partir de quotes d'urbanització) s'eleva a 18.427.414 euros.

“No serà un problema ja que una gran part de les obres sí que ja estarien acabades. A més, les empreses que facin ofertes podran reduir el termini d'execució com a mèrit”, va detallar ahir el regidor de Territori, Josep Maria Milà. L'inici del procediment de contractació es va aprovar sols amb el suport de l'equip de govern (el PSC, el PP i Unió), mentre que la CUP i ICV hi van votar en contra, i CDC, ERC i Ciutadans es van abstenir.

Ikea ja va aconseguir la llicència comercial la tardor passada i ara està tramitant la llicència d'obres a l'Ajuntament. La construcció de l'establiment es farà de forma paral·lela a la urbanització, de manera que podria obrir també durant el 2018. A banda de l'establiment, el pla parcial també preveu la construcció de 1.200 habitatges. D'aquests, 424 seran protegits, incloent-n'hi 160 de lloguer social.

LA XIFRA

18,4
milions d'euros
és el pressupost inicial de les obres d'urbanització del pla parcial, que finançaran els propietaris.

Un ple polèmic per l'urgència

El que havia de ser un ple de pur tràmit per tirar endavant tant l'inici del procés de contractació com una modificació de crèdit es va convertir ahir en una picabaralla entre govern i oposició per la urgència de la sessió. Diversos partits van denunciar que la convocatòria l'havien rebut amb menys de 24 hores, sense temps per estudiar-ne el contingut. “El tema no és si tenim temps o no, sinó si han convocat el ple perquè no tinguem temps de mirar-nos-el”, va denunciar Arga Sentís (ICV). A aquest enuig s'hi sumava el fet que tot just divendres ja s'havia fet un ple a l'Ajuntament.

La tensió va esclatar entre l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i la portaveu de la CUP, Laia Estrada. Després que la regidora qualifiqués de “misèria” una aportació de 300.000 euros als centres educatius, Ballesteros li va retreure que el seu partit donés suport al Parlament a pressupostos que obvien inversions en escoles de la ciutat. L'alcalde, tot seguit, no va donar torn de rèplica a l'edil i va aixecar la sessió tallant-li el micròfon, una acció que la CUP va qualificar de “despotisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona