Urbanisme

municipal

procés participatiu

‘Mollerussa+que mai' guanya la consulta sobre la reforma del centre

Les arquitectes locals Clotet i Gatnau van obtenir el 58% dels vots emesos en una consulta popular que va registrar una participació del 10%

La proposta Mollerussa + que mai, de les arquitectes locals Cristina Clotet i Esther Gatnau, s'ha imposat a la consulta popular convocada per l'Ajuntament que ha permès als veïns d'opinar sobre el futur urbanístic del centre de la ciutat. Podien triar entre tres opcions finalistes d'un concurs d'idees i la guanyadora ha obtingut el 58,44% dels vots emesos. La consulta no era vinculant, però l'equip de govern s'ha compromès a respectar el resultat d'aquest procés participatiu.

L'alcalde, Marc Solsona, ha destacat que la proposta guanyadora prioritza el vianant davant dels cotxes al centre i, a més, és la que presenta una idea més global perquè connecta aquest nucli amb la resta de la ciutat amb anelles verdes i aprofitant el curs urbà del canal d'Urgell. Les obres de la reforma costaran tres milions d'euros i han d'estar enllestides a mitjan 2018. La meitat del pressupost l'assumirà la Generalitat mitjançant el pla de barris.

Pel que fa a la participació, ha estat del 10,02%, és a dir, han votat 876 veïns i comerciants dels més de 8.500 que ho podien fer. Malgrat que la xifra no és gaire elevada, l'alcalde s'ha mostrat satisfet perquè assegura que en aquest tipus de processos participatius “costa molt arribar als dos dígits”. És la primera vegada que s'ha convocat una votació d'aquesta característiques a la capital del Pla d'Urgell.

Estaven convocats a la consulta 8.585 ciutadans majors de 16 anys i els 155 titulars dels comerços que hi ha a la zona del centre urbà que s'ha de remodelar. Les votacions van començar dilluns passat i es podien fer fins diumenge presencialment al consistori o també de forma telemàtica amb previ registre. En tots els casos, però, el vot es feia de forma electrònica i això, segons l'alcalde, ha estat una experiència pionera a Catalunya.

La proposta Tapís, del valencià Antonio López, ha quedat en segon lloc amb el 28,69% dels vots, i Connecta't, presentada pel gabinet barceloní encapçalat per Estanislau Roca i composta amb Joan Florit, Aitor Estévez i Yolanda Olmo, ha quedat en tercera posició amb el 12,87% dels vots. També hi ha hagut 29 vots en blanc.

Busquen més competitivitat comercial

Els carrers que seran objecte de la primera fase de la reforma són l'avinguda Catalunya, el carrer Onze de Setembre, el Santa Cristina, el Ciutat de Lleida, l'Estrella, Ponent i Acadèmia, així comla plaça Major, la de l'Ajuntament i la Manuel Bertran. Un dels objectius de la reforma és que Mollerussa guanyi competitivitat comercial davant l'amenaça que representen les grans superfícies projectades a la ciutat de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona