Urbanisme

Blanes sancionarà el Blanc d'Eivissa amb 1,2 milions

És el tercer càmping que va fer ampliacions il·legals i havia presentat recurs al jutjat per no ser multat mentre espera regularitzar-les

L'alcalde manté que es poden legalitzar les ampliacions

La junta de portaveus de l'Ajuntament de Blanes va acordar dimarts ajornar el ple previst per avui per imposar les sancions als càmpings El Pinar i Bella Terra, després que dijous passat, quan es preveia aprovar en el ple, es va acabar deixant sobre la taula per les discrepàncies que va generar. Per afegir més ingredients a una situació ja molt complexa, fa uns dies l'Ajuntament va tenir coneixement, segons va explicar l'alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC), que un jutjat de Girona ha desestimat el recurs d'un tercer càmping, el Blanc d'Eivissa, que havia demanat “que no es pogués tancar ni multar perquè estava en tràmit de regularització“.

Tot i que els propietaris del càmping poden recórrer-hi al Suprem, Lupiáñez va dir que ja es pot començar el procés per multar i exigir que restitueixin l'ampliació a la situació original. La sanció pujava aproximadament a 1,2 milions d'euros. Tot i aquest nou ajornament del ple, els grups de l'oposició (ICV-EUiA, CUP, Batega i C's) van deixar clar que tampoc no votaran les sancions si no hi ha un compromís per part del govern que no es regularitzaran les ampliacions il·legals dels càmpings en el nou POUM, a les quals, de fet, ERC, soci de govern del PSC i el PDeCAT, també s'hi oposa. Els grups es reuneixen avui novament en comissió informativa per tractar un tercer punt que inclogui exigir que els càmpings Bella Terra i Blanc d'Eivissa restitueixin la realitat alterada en les ampliacions il·legals. El càmping el Pinar, per la seva banda, ja ho va fer i ha abonat la sanció. Malgrat tot, la reunió d'avui no es preveu fàcil, ja que el compromís de no regularitzar la situació dels càmpings amb el nou POUM, segons l'alcalde, és impossible. “Aquest compromís no pot existir”, va dir ahir Lupiáñez. L'alcalde va dir que si s'acorda “demanar” el Bella Terra i el Blanc d'Eivissa de restituir l'espai físic alterat haurà de ser mitjançant un decret d'alcaldia, i va admetre que “pot quedar en no res” perquè els càmpings “el poden portar al contenciós”. A més, no preveu cap compromís per tancar la porta a les legalitzacions. “Si faig això i prohibeixo als càmpings l'oportunitat de regularitzar la situació no m'estic adaptant a la llei, que convida que el planejament pugui canviar i legalitzar-ho”, va dir.

Joan Salmeron (ICV-EUiA) va dir que va tenir una “grata sorpresa” en veure l'oposició de C's i d'ERC (al govern) a la legalització dels càmpings, però no es refia del tot que no canviïn d'opinió, i per això va demanar un punt en el pròxim ple en què s'expressi “la voluntat de no legalitzar els càmpings”. Ahir al vespre, el grup es va reunir amb la CUP i Batega per consensuar un text que portaran avui a la comissió. Per Salmerón, hi ha tres formacions clarament en contra, tres a favor i dues “que ballen” (referint-se a C's i ERC).

Sergio Atalaya (C's) va qüestionar que ERC mantingui la seva oposició a la legalització. “ERC sembla que es desmarca, però deixa la porta oberta en el cas que es canviï l'oferta amb més millores”, va dir. Amb tot, també va dir que malgrat que la seva formació “en principi” també s'hi oposa, també ho hauran de consultar als militants. Per Jordi Urgell (Batega) l'aprovació de les sancions, a la qual es van oposar, era una jugada “estratègica” del govern perquè així “podia existir la justificació política de dir que, com que ja han pagat, es poden legalitzar”. Per Jaume Pujadas (CUP), el tercer punt del ple de dilluns hauria de servir com a “garantia”, però va admetre que no hi ha res concret, i el seu grup està “molt a l'expectativa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona