Urbanisme

Municipal

Moviments de terra al solar de l'antic Maddox, a Platja d'Aro

Els nous amos aprofiten el permís rehabilitat pel TSJC i adquirit a la Sareb

El municipi ho acata, si no hi ha excessos, i els veïns pateixen

Una excavadora i diversos camions han començat a treballar aquesta setmana al solar de l'antiga discoteca Maddox, a l'extrem nord del passeig marítim de Platja d'Aro. D'inici, se centren sobretot a desbrossar la parcel·la, però fonts de l'empresa que fa les obres confirmen que continuaran fent el rebaix del terreny per construir-hi una promoció d'apartaments de luxe.

La promotora Riurod Patrimoni SL, que després d'un procés de liquidació va deixar el terreny en mans de l'anomenat banc dolent –la Sareb–, hi plantejava 17 habitatges. Però els actuals propietaris, que van adquirir el solar a l'empresa estatal, planegen esgotar l'edificabilitat amb només 16 apartaments exclusius a primera línia.

El neguit dels veïns

Els veïns dels edificis Cavall Bernat I i II, en segona línia darrere del solar en obres, van emprendre una batalla judicial fa una dècada contra el projecte inicial, ja que consideraven que els taparia les vistes i devaluaria les seves propietats. El govern local, després d'atorgar el permís d'obres, el va suspendre al 2008 arran d'un contenciós veïnal i un informe desfavorable de la Diputació. Però al 2013 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va desestimar el recurs i va rehabilitar una llicència que els nous propietaris han adquirit amb el solar.

Al consistori, el regidor d'Urbanisme, Josep Maria Solé, diu que no tenen “cap més sortida que reconèixer la llicència i autoritzar-ne l'execució”, sempre que els canvis introduïts tinguin encaix en el planejament. La reducció d'habitatges, si no s'excedeixen els volums ni el sostre edificable, seria apta.El juny passat, el govern local va tornar a activar el calendari per a la caducitat del permís, si no s'iniciaven els treballs dins del termini previst en la concessió original i descomptant, això sí, els períodes de litigi. Començar a treballar, doncs, pot ser una manera d'aturar aquest compte enrere.

Des de les comunitats afectades viuen amb neguit l'inici dels treballs, i estudien emprendre noves accions legals per reclamar la suspensió cautelar de l'obra. Pels veïns, que ja es queixen que els volen talar un pi del jardí que la promotora considera dins de la seva parcel·la, també seria una fórmula per guanyar temps.

LA XIFRA

3
plantes
tindrà el bloc projectat a primera línia, fet que no comparteixen els veïns dels blocs que quedaran darrere


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona