Urbanisme

A terra la casa d'Alfara que els veïns volien salvar

Enmig d'un ampli dispositiu policial, enderroquen l'habitatge, l'ampliació del qual havia estat declarada il·legal

Els propietaris volen recórrer a Europa

La casa de la família Hernández situada en un lateral de la carretera d'Alfara de Carles (Baix Ebre) és, des d'ahir, un munt de runa. La pressió veïnal va aturar, fa una setmana, l'enderroc d'un habitatge l'ampliació del qual havia estat declarada il·legal.

Ahir, però, tot i la impotència i la ràbia, els veïns no van poder fer res contra l'ampli dispositiu dels Mossos d'Esquadra. A les set del matí, la màquina excavadora va tirar a terra la casa, i va complir així la resolució del Departament de Territori i Sostenibilitat, ratificada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Segons la sentència, l'edifici ampliat fa divuit anys ara ocupa un espai natural protegit. Una afirmació plena de matisos i carregada d'errors burocràtics, segons la família, que vol presentar un recurs al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg. La família considera que l'administració no pot tirar una casa a terra, tenint en compte que la infracció d'un dels propietaris havia prescrit. El matrimoni –amb problemes de salut i que s'ha instal·lat provisionalment en una casa propera– haurà de fer front als 42.000 euros que se'ls reclamen per pagar l'enderroc.

“És injust i molt trist”, va lamentar ahir l'alcalde, Josep Mas. Desenes de veïns van seguir, impotents i fora del cordó policial, l'enderroc, convençuts que hi havia una solució “menys contundent”.

Aturat l'enderroc dels blocs Turov

Els que de moment no aniran a terra seran els apartaments Turov, a la urbanització Alcanar Platja. Segons ha avançat el diari Ara, el jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona ha emès una provisió en què acorda la suspensió cautelar de l'enderroc. Els propietaris dels habitatges al·leguen una situació “d'indefensió” i reclamen que es revisi el cas. Una sentència del 2009 va ordenar l'enderroc per incompliment de la normativa urbanística. L'any 2004 s'hi van construir 32 habitatges unifamiliars quan a la parcel·la només se'n podien alçar nou. Seguint la llei, l'Ajuntament d'Alcanar va adjudicar fa unes setmanes la demolició a l'empresa Rigel Over SL, per 109.000 euros.

Clàusules socials en els contractes de Sant Feliu

L’Ajuntament aprova definitivament el pla de rescat social per assegurar drets a tots els ciutadans i disminuir la pobresa

El pagament segons la renda familiar s’estén a més serveis

Sant Feliu de Llobregat
 
Municipal

Palafrugell cobrarà als veïns que ocupen el carrer al litoral

LLAFRANC
 
Municipal

Dubtes de la Paeria pel parc comercial de Carrefour

Lleida
 
Municipal

L’espai naturalitzat de la plaça Moragas de Premià, a punt per obrir aquest mes

Premià de Mar
 
Municipal

Eixamplaran el pont sobre la riera Bullidors de Fontajau per fer-hi una vorera

girona
 
SEGURETAT

Nova campanya de control de velocitat, d’abast europeu

 
Pagesia

Una dècada d’ajudes agroambientals

Alella
 
JAUME RAMOT
NATURALISTA I PRESIDENT DEL GRUP DE NATURA STERNA DE LA VALL D’ARO

“Un poble és ric si cuida el seu capital natural”

castell-platja d’aro
 
Municipal

Diverses empreses volen fer la nova Oficina d’Atenció Ciutadana

Lleida