Urbanisme

A terra la casa d'Alfara que els veïns volien salvar

Enmig d'un ampli dispositiu policial, enderroquen l'habitatge, l'ampliació del qual havia estat declarada il·legal

Els propietaris volen recórrer a Europa

La casa de la família Hernández situada en un lateral de la carretera d'Alfara de Carles (Baix Ebre) és, des d'ahir, un munt de runa. La pressió veïnal va aturar, fa una setmana, l'enderroc d'un habitatge l'ampliació del qual havia estat declarada il·legal.

Ahir, però, tot i la impotència i la ràbia, els veïns no van poder fer res contra l'ampli dispositiu dels Mossos d'Esquadra. A les set del matí, la màquina excavadora va tirar a terra la casa, i va complir així la resolució del Departament de Territori i Sostenibilitat, ratificada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Segons la sentència, l'edifici ampliat fa divuit anys ara ocupa un espai natural protegit. Una afirmació plena de matisos i carregada d'errors burocràtics, segons la família, que vol presentar un recurs al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg. La família considera que l'administració no pot tirar una casa a terra, tenint en compte que la infracció d'un dels propietaris havia prescrit. El matrimoni –amb problemes de salut i que s'ha instal·lat provisionalment en una casa propera– haurà de fer front als 42.000 euros que se'ls reclamen per pagar l'enderroc.

“És injust i molt trist”, va lamentar ahir l'alcalde, Josep Mas. Desenes de veïns van seguir, impotents i fora del cordó policial, l'enderroc, convençuts que hi havia una solució “menys contundent”.

Aturat l'enderroc dels blocs Turov

Els que de moment no aniran a terra seran els apartaments Turov, a la urbanització Alcanar Platja. Segons ha avançat el diari Ara, el jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona ha emès una provisió en què acorda la suspensió cautelar de l'enderroc. Els propietaris dels habitatges al·leguen una situació “d'indefensió” i reclamen que es revisi el cas. Una sentència del 2009 va ordenar l'enderroc per incompliment de la normativa urbanística. L'any 2004 s'hi van construir 32 habitatges unifamiliars quan a la parcel·la només se'n podien alçar nou. Seguint la llei, l'Ajuntament d'Alcanar va adjudicar fa unes setmanes la demolició a l'empresa Rigel Over SL, per 109.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona