Urbanisme

Cultura desestima la denúncia d'Amics de Tossa

Manté que l'actuació de l'Ajuntament ha estat correcta en tot moment

L'alcaldessa, Gisela Saladich, acusa Amics de Tossa de denunciar sense fonament i perjudicar els interessos municipals

El Departament de Cultura de la Generalitat a Girona ha desestimat la denúncia de l'associació Amics de Tossa, que demanava que es paralitzessin les obres a la plaça Ava Gardner, ja que manté que no incompleixen l'acord de la comissió de Patrimoni Cultural de Girona com defensava Amics de Tossa en la denúncia. El departament, en la seva resposta, argumenta que les obres de remodelació es fan “amb garanties per a la preservació del patrimoni cultural”. En aquest sentit, exposa que s'ha decidit fer l'excavació arqueològica a la zona de la plaça on s'han descobert les restes i, un cop acabada, s'estudiarà quin és el tractament més adient, com també va confirmar ahir l'alcaldessa, Gisela Saladich.

Amb tot, Saladich es va mostrar dolguda per la denúncia, en la qual fins i tot Amics de Tossa demanava que s'obrís un expedient sancionador. “Darrerament es denuncia qualsevol actuació del consistori per tal d'entorpir el correcte funcionament dels serveis municipals. És la manera de fer d'alguns partits polítics i persones a Tossa: denunciar sense fonament, utilitzant veritats a mitges amb la intenció de confondre els veïns”, va dir. L'alcaldessa va afirmar, a més, que abans que presentés la denúncia, l'advocat de l'associació, Eduard de Ribot, va tenir accés a l'expedient “i va poder comprovar els tràmits efectuats per l'Ajuntament des de l'any 2015”. “A la direcció d'Amics de Tossa no els importa perjudicar els veïns de la zona ni l'economia municipal”, hi va afegir. De fet, es van presentar dues denúncies en poques hores, i Saladich vincula una d'aquestes denúncies a l'oposició de CiU, ja que la va presentar Ramon Gascons, marit d'una regidora de CiU. Manté també que l'endarreriment de les obres costarà al consistori 10.000 euros més i allargarà les molèsties de trànsit a la zona.

L'excavació, segons va explicar ahir l'arquitecte responsable, Joan Llinàs, s'allargarà fins divendres vinent. De moment, s'ha posat al descobert un antic forn i la fonamentació de quatre murs. Aquestes estructures, segons el Departament de Cultura, han estat documentades i protegides temporalment amb plàstic. El que no se sap encara és de quan daten. Segons Llinàs, fa uns dos-cents anys es van tapar amb runa, i això és el que ha permès que es conservin en bon estat fins ara.

Per altra banda, Amics de Tossa recordava en la denúncia que la comissió de Patrimoni Cultural donava el vistiplau al projecte de remodelació amb la condició que es fes un seguiment arqueològic (cosa que es fa) i que es canviés la barana que es projectava al mirador. Com que de moment encara es manté la barana antiga, i no està previst canviar-la, Cultura no veu cap irregularitat en l'actuació municipal, sinó que defensa que s'ha fet correctament en tot moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona