Urbanisme

Begur vol enllaçar el barri de Sant Josep i Palafrugell

L'alcalde ofereix a Palafrugell assumir la prolongació del carrer Massoni, al terme veí, però que beneficiaria els veïns begurencs

L'Ajuntament de Begur, que va aplanar el camí per a la continuïtat del vial urbà de la ronda de Palafrugell dins del seu terme municipal, a Esclanyà, vol emprendre ara una negociació similar –però a la inversa– per millorar la trama urbana del barri de Sant Josep, un veïnat de cases on des de fa anys diversos carrers transversals acaben en un cul-de-sac amb un mur al límit amb el terme municipal veí de Palafrugell.

La solució seria allargar el carrer palafrugellenc que dona servei als habitatges del barri d'Esclanyà, el de Manuel Massoni Esparragó. Hauria de passar, però, per una finca classificada ara com a agrícola, encara que una part figura al pla general de Palafrugell com a sòl urbà. Això faria que els tres carrers tallats –Xaloc, Gregal i Migjorn– tinguessin connectivitat per l'extrem oposat amb el carrer Sant Josep de Begur. A més, d'acord amb el desenvolupament urbanístic de Palafrugell, el carrer Gregal es podria allargar fins al carrer de Josep Bonay i Vidal Mestre.

Per l'alcalde de Begur, Joan Loureiro, “és una prioritat del govern, per decència amb la gent del barri”. Amb tot, Loureiro té clar que el seu consistori haurà d'assumir el cost econòmic i tècnic d'allargar el vial Massoni per donar sortida al barri begurenc, com ha passat amb la ronda nord de Palafrugell, que, tot i passar la major part pel terme de Begur, ha assumit totalment el municipi veí per poder acabar així el seu vial de circumval·lació.

Renart deixa Obres

D'altra banda, el govern begurenc va anunciar ahir un canvi en el cartipàs: Marià Renart (Bloc) cedeix les competències d'Obres a Francesc Pilsà (PSC), que ja duia l'àrea de la Brigada. Renart, que es vol centrar més en les àrees de Serveis, Participació Ciutadana i Festes Populars, va presentar dimarts la seva renúncia, acceptada per l'alcalde, que ahir mateix ja va decretar el traspàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona