Urbanisme

municipal

urbanisme

ERC proposa revisar el POUM per “obsolet”

Els republicans diuen que Tarragona no creixerà tant i que té massa pisos buits

El portaveu del grup municipal d'ERC-MES-MDC a Tarragona, Pau Ricomà, va qualificar ahir el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) “d'obsolet i sobredimensionat”. Segons Ricomà, les previsions del pla del 2013 han quedat desfasades en l'actualitat: “El POUM no té en compte ni la realitat demogràfica de Tarragona ni els efectes de la crisi en l'habitatge.” Els republicans recorden que el POUM preveu un creixement a Tarragona de fins a més de 200.000 habitants, però, “en canvi, hi ha més de 15.000 pisos buits i 3.400 en construcció al mercat”. Unes previsions que responen “a la lògica del segle XX basada en el creixement continuat i el malbaratament de sòl i recursos”, va definir Ricomà alhora que es va mostrar partidari “de la lògica del segle XXI d'un desenvolupament sostenible”. El portaveu republicà va dir: “La nostra prioritat és la recuperació del centre i la cohesió amb el nord i els barris de Ponent a partir del gran parc fluvial del Francolí, així com la preservació d'un Llevant verd.”

Ricomà justifica el canvi de posició del seu grup respecte al POUM tot argumentant que en aquell moment de creixement no es preveia l'estancament demogràfic actual ni la situació dels habitatges. Finalment, el grup va fer una crida a la resta de partits per obtenir el suport suficient per revisar el POUM.

Moció de la CUP pel patrimoni de la Budellera

Un dels plans parcials del POUM i que ha provocat més crítiques és el PPU-24 de la Budellera. La CUP de Tarragona presentarà una moció en el pròxim ple per demanar la protecció del seu patrimoni. La portaveu del grup municipal, Laia Estrada, afirma que el desplegament del pla “no compta amb el vistiplau d'experts en territori i arqueologia, com l'ICAC, l'Observatori del Paisatge o professors del Departament de Geografia de la URV”. L'arqueòloga i membre de la CUP Eva Miguel diu que cal preservar, a més del patrimoni arqueològic, altres valors patrimonials com les barraques de pedra seca, els camins fossilitzats o la presència de l'antiga vil·la romana de la Budellera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona