Urbanisme

Municipal

Llum verd per urbanitzar el solar de la Dogi al Masnou

L'Ajuntament concedeix la llicència d'obres per construir-hi una plaça, pisos i una superfície comercial mitjana al subsol, on també s'inclouran places de pàrquing

El projecte estava aturat des del 2011 a causa de la crisi

La urbanització del solar que ocupava l'antiga fàbrica Dogi, en ple centre del Masnou, ja està a punt per arrencar. Fa pocs dies, l'Ajuntament va concedir la llicència d'obres per a la construcció del projecte rebatejat com a Illa Centre. Al mateix temps, també va autoritzar les obres d'urbanització i les d'edificació en un solar que té una superfície total de 38.658 metres quadrats. El projecte estava aturat des del 2011 a causa de la crisi econòmica, que va afectar molt especialment el sector immobiliari.

A grans trets, l'operació preveu la construcció d'un conjunt de sis edificis plurifamiliars –amb un total de 145 habitatges, dels quals, 138 seran de règim lliure i set seran de règim concertat–, 36 locals comercials, un gran comerç, 345 places simples d'aparcament privades i 31 aparcaments dobles, un aparcament públic amb 147 places, 211 trasters privats i quatre trasters públics, i la urbanització d'una plaça pública a la parcel·la situada entre els carrers d'Itàlia, Roger de Flor, Flos i Calcat, i Pintor Domènech Farré.

Ara, el projecte de l'Illa Centre es reprèn a través de la promotora immobiliària Corp, que ja ha anunciat que invertirà uns 50 milions d'euros en aquesta operació. Segons un comunicat de l'empresa, la urbanització de la parcel·la permetrà resoldre els problemes de topografia existents –ara hi ha desnivells importants–, així com connectar els carrers adjacents. A finals de l'any passat, aquesta promotora es va quedar amb el projecte de remodelació d'aquesta zona, amb l'objectiu de posar-lo en marxa al més aviat possible i reprendre el procés endegat l'any 2010, fruit de la modificació puntual del pla general d'aquest sector, ocupat antigament per la fàbrica de teixits Dogi. El text refós del pla va ser aprovat en el ple del mes de setembre del 2011 amb el vot unànime de tot el consistori, i la comissió territorial d'Urbanisme de Barcelona hi va donar conformitat el dia 15 de desembre del 2011.

A més, també s'han donat a conèixer els terminis per desenvolupar aquesta operació urbanística, que està previst que duri uns 24 mesos i, segons l'Ajuntament, les obres podrien començar “abans de l'estiu”. “És molt important poder desencallar aquest projecte, perquè representava una situació anòmala en ple centre del Masnou”, va manifestar l'alcalde del municipi, Jaume Oliveras (ERC), que va indicar que, “properament”, es presentarà el projecte executiu definitiu. Oliveras també es va referir a aquesta operació com un “revulsiu” per a la zona i va destacar la gran oferta comercial que suposarà.

“L'operació també permetrà lligar l'eix entre el mar i la muntanya al municipi”, va subratllar l'alcalde. En aquest sentit, Oliveras es va referir a l'itinerari que es confeccionarà entre el nou parc Vallmora –al nord del Masnou– i el front marítim, que tindrà el carrer Roger de Flor com un dels eixos principals. De fet, la intenció del consistori, com va recordar l'alcalde, és convertir aquest carrer en “una zona per a vianants” al llarg d'aquest any “i poder fer un espai més amable”. Oliveras també va comentar que “desencallar aquest projecte era una de les prioritats del mandat”, i hi va afegir que, tot i els anys que ha estat aturat, estava “convençut que amb temps i paciència al final s'arribaria a bon port”.

L'alcalde va considerar l'operació “un bon tracte per al Masnou”, i alhora va definir com “un repte” gestionar la part pública del projecte. Finalment, Oliveras va recordar que “aquesta operació tindrà un gran impacte per al municipi” i va destacar la unanimitat de totes les forces del consistori a l'hora d'aprovar aquest planejament el 2011.

LES XIFRES

145
habitatges
es construiran a l'Illa Centre. N'hi haurà 138 de règim lliure i set de concertats.
50
milions
d'euros invertirà la promotora immobiliària en aquest projecte.

El pas subterrani del carrer Brasil

L'Ajuntament del Masnou ha decidit iniciar d'ofici l'expedient de resolució del contracte amb l'empresa Axis Patrimoni SL. El consistori considera que l'empresa adjudicatària de les obres de millora de l'accessibilitat al pas subterrani del carrer Brasil ha incomplert els terminis previstos recollits en el contracte que se li va adjudicar. D'altra banda, paral·lelament a aquest expedient de resolució del contracte amb Axis Patrimoni SL per incompliment, s'està treballant per posar de nou a licitació la totalitat del projecte, amb la voluntat d'iniciar els treballs passat l'estiu. Les obres consistien en la construcció d'un nou tram d'escales i l'execució de l'estructura d'un ascensor, així com la connexió des de la nova ubicació al pas subterrani actual sota el carrer Àngel Guimerà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona