Urbanisme

Municipal

Pineda inaugura el tanatori, amb quatre sales de vetlla

L'empresa Cabré i Junqueras gestionarà durant cinquanta anys aquest equipament municipal, que ha costat 2,5 milions d'euros

El projecte ha inclòs la construcció de 400 nínxols i 500 columbaris

Un tanatori a tocar del cementiri. Dos serveis municipals que es complementen, segons es va remarcar ahir durant la curiosa jornada de portes obertes del nou equipament municipal que l'empresa funerària Cabré i Junqueras gestionarà durant cinquanta anys. Les modernes instal·lacions, amb quatre sales de vetlla, una sala de cerimònies –per a actes religiosos i laics– i altres serveis complementaris, han tingut un cost de 2,5 milions d'euros i avui mateix ja comencen a estar operatives, tal com van confirmar els responsables del centre. L'espai, segons va reconèixer el gerent de Cabré i Junqueras, Josep Maria Mons, ha de servir per descongestionar el tanatori de Calella, al costat de l'hospital Sant Jaume, i, malgrat que està obert a tothom, la tendència és que en facin més ús, a banda dels veïns de Pineda, els de Santa Susanna –que són enterrats al cementiri pinedenc–, Palafolls i Malgrat. Mons va assegurar que s'ha previst un servei amb prou capacitat per adaptar-se als canvis i a les preferències que hi pugui haver en el sector. En aquest sentit, el gerent de l'empresa funerària va establir en una mitjana de 2.800 euros el preu d'una inhumació i de 3.300 el d'una incineració. “Quan es contracten serveis complementaris com música o una esquela al diari el preu pot arribar als 4.500 euros”, va dir.

El nou tanatori disposa també de sales amb exposició de flors i de taüts i làpides. L'edifici té un aparcament subterrani públic de 35 places que inicialment estarà obert coincidint amb l'horari del servei i s'han condicionat 42 places més en superfície “per donar el millor servei possible”. Josep Maria Mons situa els decessos a Pineda en aproximadament 170 persones anuals, de les quals poden fer ús del tanatori cap a 150.

Cabré i Junqueras van obtenir per concurs la concessió del tanatori municipal, que incloïa també la construcció de 400 nous nínxols en el cementiri i 500 columbaris. L'Ajuntament assegura que amb aquests nous espais es cobreix la demanda a mitjà termini. A la jornada de portes obertes hi van prendre part el president del consell d'administració de l'empresa, Josep Maria Cabré, els alcaldes de Pineda, Xavier Amor (PSC), i Santa Susanna, Joan Campolier (AiS), i representants dels diferents grups polítics.

L'‘skate', pendent

L'espai de skate que funciona a la plaça de Can Bepa, davant mateix del tanatori, de moment es mantindrà en funcionament tot i la voluntat de l'Ajuntament de trobar un espai més adequat. La regidora de Comunicació, Sílvia Biosca (PSC), va explicar que treballen en un nou emplaçament, proper, amb el consens i la participació dels veïns i amb l'objectiu que la zona d'esbarjo juvenil tingui un bon acolliment. “Fins llavors, continuarà on és”, assenyala.

LA FRASE

El preu mitjà d'una inhumació és de 2.800 euros, i el d'una incineració, de 3.300
Josep Maria Mons
gerent de l'empresa funerària cabré i junqueras

LA XIFRA

400
nínxols
i 500 columbaris nous s'han construït com a complement a la concessió del tanatori municipal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona