Urbanisme

VICENÇ ARQUÈS

PRESIDENT DEL CLUB NÀUTIC D'ARO

“Esperem que el govern digui com fer la bocana”

La junta del Nàutic d'Aro i la promotora del port, pendents de la resposta de la Generalitat per redimensionar les reformes de la concessió

Arquès fa una aposta per l'austeritat

Paradigma nou.
El president del Club Nàutic d'Aro diu que han volgut apropar la gestió de l'entitat als socis i en especial als de tota la vida. I per obrir la instal·lació a la ciutat, per exemple, a l'estiu volen consolidar l'envelat d'oci nocturn amb discoteca a l'aire lliure.

La nova junta del Nàutic d'Aro, presidida per Vicenç Arquès, ha superat el primer any amb el projecte de renovació de les instal·lacions –i la bocana– encara obert, però havent pacificat la massa social i la relació, no sempre fàcil, amb la promotora del port.

En quin estat està la tramitació del projecte de reforma de la dàrsena i la bocana?
Continua en període d'exposició pública i aquests dies, per exemple, ens hem reunit amb l'Ajuntament per intercanviar punts de vista sobre les alternatives i l'estudi d'impacte ambiental. Esperem que aviat la Generalitat ens digui com ha de ser la bocana, entre les quatre alternatives, des de no fer-hi gairebé res fins a l'opció de màxims. Aleshores sabrem també quin és el pressupost final.
S'havia parlat de 30 milions, per part de l'anterior junta...
El cost baixarà molt. És la nostra aspiració. Es plantejava fer un hotel, que urbanísticament és inviable; pistes de pàdel... Eliminarem detalls superflus i abaratirem tot allò que es pugui, tret de les actuacions prioritàries, com ara el dragatge de la dàrsena per recuperar el calat original, que ara justeja en algunes zones; nous pantalans, la renovació d'instal·lacions...
Quan preveuen començar?
Depenem de la resposta de la Generalitat però, si va de pressa, ens hi voldríem posar el pròxim hivern. La previsió és que s'allargui tres anys, tot i que ja hem començat a avançar algun detall. Per exemple, les barreres o l'estesa de fibra òptica.
I el projecte d'ampliació?
Aquest ja no depèn del club. Són 300 amarradors més que podríem gestionar des de l'entitat, que seria el més senzill, perquè els “dos clubs”, entre cometes, compartiríem personal. Però la tramitació va més lenta del que es preveia fa un parell d'anys.
La reforma del port i la segona fase són dos projectes que poden desencallar el final del passeig marítim. Mantenen el compromís d'aportar-hi diners?
El club té compromesos 250.000 euros i ens sembla bé, perquè volem estar ben connectats amb el nucli urbà pel litoral. I els promotors de la segona fase haurien d'aportar-hi més d'1 milió addicional. Però és un projecte que fa molts anys que dura i que depèn del fet que moltes parts, i també l'administració estatal, es posin d'acord.
Com va anar la primera assemblea de socis després de la seva elecció?
Molt bé. Els socis estan contents i van aprovar per unanimitat els punts, com ara l'acord amb Sierra de Mías per tenir el mateix pes en les decisions. Abans la promotora elaborava el pressupost i ara el fem des de la junta i l'hi presentem. Hem congelat quotes i hem abaratit un 12% el manteniment d'amarradors; el lloguer anual, que abans era de 4.000 euros, un dels més cars de Catalunya, l'hem rebaixat a 2.000. Però encara es poden fer més esforços, i l'any vinent ens agradaria abaratir un 10% extra el manteniment.
Quins altres plans tenen?
Volem potenciar la discoteca a l'aire lliure com un referent per a les nits d'estiu, tots els dissabtes entre Sant Joan i principis de setembre i cada nit la primera quinzena d'agost. Promoure altres activitats per als socis, com ara l'aquagim, i convenis amb el Tennis d'Aro o l'Avenir Fanalenc.
I com va la comercialització d'amarradors?
Les vendes no les tancarem fins que no estigui el projecte definit, perquè hi podria haver canvis en la distribució. Però tenim un 60% dels amarradors previstos ja reservats, uns 300. Alguns socis no els tornaran a adquirir, perquè són grans i és una inversió per a un període a 25 anys, però els oferirem fórmules com ara un descompte d'un 20% en el lloguer durant quatre anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona