Urbanisme

Proposta per invertir 2,5 milions i privatitzar en part el mercat de Lloret

Un particular ha presentat un projecte per reconvertir l'espai i explotar-ne almenys una part, i els serveis tècnics de l'Ajuntament estudien si és viable

L'Ajuntament de Lloret té sobre la taula una proposta per invertir més de 2,5 milions d'euros al mercat municipal i fer-hi una remodelació que permeti fer-lo més atractiu no només a la ciutadania sinó al turisme. Segons va explicar el regidor responsable de mercats, Cristian Fernández (PSC) de moment tan sols és una proposta que està sent avaluada pels serveis tècnics de l'Ajuntament per veure fins a quin punt és viable. Segons Fernández, el projecte permetria combinar les parades tradicionals de venda al detall amb parades gastronòmiques i la gestió del mercat podria mantenir-se municipal però també es podria passar a una gestió privada.

Valoració positiva

El regidor va dir que confia que a primers de juny els serveis tècnics hagin definit si és possible dur a terme aquest projecte. “El que hem fet també és reunir-nos amb els paradistes per explicar-los la proposta i ells ho veuen positiu, per nosaltres és important que estiguin informats”, va explicar Fernández. Va afegir que l'inversor que ha fet la proposta està interessat a explotar almenys una part del mercat. El que sí que té clar l'Ajuntament és que aquest espai hauria de renovar-se i obrir-se a fórmules que permetin donar més atractiu al mercat, que cada any perd paradistes.

El mercat data del 1982, i actualment només hi ha vuit parades obertes. Estava pendent d'un nou concurs de concessió, ja que l'anterior va expirar el 2014, però no es farà un nou plec de concessió, segons va explicar Fernández, almenys fins que no es defineixi com serà en el futur aquest equipament municipal. Un dels atractius de cara als inversors, segons el regidor, és que també té noranta places de pàrquing soterrani.

LA FRASE

El que hem fet és reunir-nos amb els paradistes per explicar-los la proposta i ho veuen positiu
Cristian Fernández

LA XIFRA

90
places
de pàrquing soterrat té l'edifici del mercat municipal de Lloret, que es va construir el 1982


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona