Urbanisme

municipal

aparcaments

Vic afegeix 160 places gratuïtes a Sant Miquel Xic

Des d'ahir ja es pot estacionar lliurement al nou aparcament

Es resol la demanda de pàrquing en una zona a tocar de l'hospital universitari

El nou aparcament lliure de Sant Miquel Xic de Vic, amb capacitat per a uns 160 vehicles, va entrar en funcionament ahir. El pàrquing gratuït, de grava i sauló, està situat en un camp de propietat municipal a tocar de diversos serveis com ara l'hospital universitari de Vic (CHV), Osonament, l'escola Guillem de Montrodon i l'oficina de treball del Servei d'Ocupació de Catalunya, i respon a una llarga demanda de més places d'aparcament, tant dels veïns de la zona com dels usuaris d'aquests serveis –tenint en compte que en un futur també s'habilitarà l'equipament de Can Baumann com a seu de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC–, a l'entrada de la ciutat per la carretera de Roda de Ter.

La creació d'aquest nou aparcament lliure es complementarà amb l'habilitació d'una nova zona verda d'aparcaments, que s'implementarà en una pròxima fase. El seu objectiu és donar prioritat als veïns dels carrers Ramon Sala i Saçala, Francesc Pla el Vigatà i Josep Maria Selva, perquè puguin aparcar prop del seu habitatge per un euro a la setmana. En aquest moment s'està estudiant el nombre exacte de places verdes que fan falta, ja que s'està valorant si compartiran espai amb les places d'aparcament lliures o de la zona blava.

L'adequació de l'aparcament lliure i de la zona d'esbarjo per a gossos del costat té un cost aproximat, segons el regidor de Serveis de Vic, Toni Serrat, de 45.000 euros.

Espai d'esbarjo per a gossos

A tocar del nou aparcament públic, l'Ajuntament de Vic també està treballant en el condicionament d'un espai d'uns 1.500 metres quadrats que servirà com a zona d'esbarjo per a gossos i que disposarà d'un punt d'aigua i de llum. L'entrada en funcionament d'aquesta àrea està prevista per d'aquí a un parell de setmanes i l'espai s'afegirà als altres que ja hi ha en diferents punts de la ciutat. Amb aquest nou servei es pretén que els propietaris de gossos que van a passejar al parc infantil de Josep Maria Sert deixin de fer-ho i els duguin a la zona habilitada, responent així també a una reclamació veïnal.

Quan aquest nou espai estigui acabat, Vic tindrà quatre espais d'esbarjo per a gossos, tot i que l'Ajuntament també té previst condicionar-ne un a la zona dels Habitatges Montseny, per als veïns del sud de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona