Urbanisme

municipal

pla de la budellera

Els promotors tindran el nou pla per a la Budellera al juny

La junta de compensació hi introdueix canvis requerits per la Comissió d'Urbanisme de Tarragona, però alerta que alguns “no seran tècnicament viables”

El pla no modificarà el nombre d'habitatges previstos, més de 4.000

La junta de compensació de la Budellera presentarà “abans de final de juny” un nou projecte per a aquest pla parcial urbanístic que preveu la construcció de més de 4.000 habitatges entre la vall de l'Arrabassada i els barris de Llevant. El ple de Tarragona va suspendre la tramitació del pla al març, després que la Comissió Territorial d'Urbanisme de Tarragona rebutgés el projecte i fes una sèrie de requeriments d'obligat compliment per l'Ajuntament. Això va situat el marcador de la tramitació del pla altre cop al quilòmetre zero.

Els promotors estan ara dibuixant la nova proposta per a aquest futur barri, per adaptar-lo als requeriments d'Urbanisme: “Hem mantingut diverses reunions amb l'Ajuntament i creiem que donarem resposta a tot el que sigui possible, però hi ha alguns canvis que tècnicament no són viables”, alerta el secretari de la junta de compensació, Jesús Gómez. Un dels canvis que marca Urbanisme és la renúncia a l'aparcament previst a la platja Llarga i el seu pas a zona verda. En aquest sentit, la junta de compensació destaca que qui preveu la creació d'aquest aparcament és l'Ajuntament: “La junta estableix unes zones d'equipaments però és l'Ajuntament el que decideix què hi vol fer; per tant, aquest supòsit depèn del consistori”, indiquen.

Un altre canvi forçat per la Comissió d'Urbanisme és que el desenvolupament urbanístic de les 132,49 hectàrees afectades es faci per fases, i no tot de cop. En aquest cas, la junta de compensació avisa que podran donar compliment a la mesura “sempre que sigui tècnicament i econòmicament viable, perquè, si no, cap propietari no avançaria diners”, assenyalen. Hi ha altres aspectes, com ara la construcció de vials i voreres i els accessos a l'AP-7, “que s'han d'estudiar tècnicament i que no depenen dels propietaris”, hi afegeixen. Amb tot, Gómez assegura que “tot allò que sigui tècnicament possible es resoldrà”.

Les modificacions en el projecte inicial no afectaran el nombre d'habitatges previstos, més de 4.000, una quantitat elevada de construccions que ha generat l'oposició de diverses entitats veïnals i ecologistes. El nou barri tindrà capacitat per a uns 15.000 veïns.

La junta de compensació disposava de tres mesos per elaborar el nou projecte amb les modificacions que creu viables tant tècnicament com econòmicament. Aquest termini acaba al juny, i la junta va confirmar ahir que abans no acabi el mes de juny ja hauran presentat la nova proposta.

LA XIFRA

132,49
és el nombre
d'hectàrees afectades pel desenvolupament del pla parcial urbanístic de la Budellera.

LA FRASE

Donarem resposta a tot el que sigui possible, però hi ha canvis que no són viables tècnicament
Jesús Gómez
Secretari de la Junta de Compensació

El TSJC admet el recurs contra Urbanisme

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit el recurs presentat pels promotors de la Budellera contra l'acord de la Comissió Territorial d'Urbanisme, segons va avançar dimarts el diari Més. La junta de compensació va confirmar ahir que ara, un cop admès el recurs, ja estan redactant la demanda contenciosa administrativa contra la resolució d'Urbanisme, que preveuen presentar al TSJC també durant el mes de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona