Urbanisme

municipal

El parc Ermessenda de Girona s'inaugurarà el 30 de juny

L'associació de veïns de Sant Narcís Sud ho programa per la seva festa d'estiu, després que l'alcaldessa s'hagi compromès a fer que la reforma, triada pels veïns fa tres anys, s'acabi d'aquí a un mes

La remodelació del parc Comtessa Ermessenda del barri de Sant Narcís de Girona s'inaugurarà el dia 30 de juny. Els veïns podran així finalment gaudir d'aquí a un mes de la reforma que van triar realitzar en el pressupost participat de ja fa tres anys.

La presidenta de l'associació de veïns de Sant Narcís Sud, Dolors Hernández, va explicar ahir que dilluns en una reunió l'alcaldessa, Marta Madrenas, els va donar el seu “compromís ferm” que d'aquí a un mes estaria tot acabat –és a dir, el 22 de juny– i per això des de l'associació s'ha decidit celebrar un acte d'inauguració coincidint amb l'inici de la festa d'estiu del barri, el 30 de juny, un acte en què van convidar Madrenas a ser-hi. Hernández remarca la importància que té el parc per als veïns, ja que “és el pulmó verd del barri i la zona d'esbarjo més propera als veïns”. La representant dels veïns lamenta els retards que ha anat acumulant el projecte, que, recorda, originàriament, havia d'haver estat acabat el juliol del 2015. Després de dos anys de debat i pressió al consistori, finalment els treballs van començar l'abril de l'any passat amb la idea que duressin entre quatre i cinc mesos, però hi ha hagut diversos retards per problemes de personal. Des del març que el gruix de les obres –l'enderroc parcial dels talussos i la reforma del drenatge– ja estan acabades, però quedaven alguns detalls. S'havia dit que estaria enllestit a finals de maig, però finalment serà un mes després. Ara mateix, segons Hernández, falta col·locar-hi punts de llums –se'n posaran a més baix nivell perquè les zones fosques tinguin llum–, més bancs, una font que s'havia tret, i construir una passarel·la de ciment per facilitar l'accés al parc a les persones amb mobilitat reduïda, a més de la regeneració de tota la zona.

El que quedarà pendent serà la part de darrere de la plaça, que de moment quedarà tancada. La idea és que la reforma estigui enllestida a finals d'any.

Parc de salut

Hernández explica que han presentat de nou al pressupost participatiu d'aquest any la proposta de fer un parc de salut al nou parc Ermessenda (35.400 euros), com també van proposar l'any passat. Seria un circuit de gimnàstica saludable per a la gent gran que constaria de 12 aparells i que es faria a la zona nord del parc. Ho han presentat com a complement a un programa de salut amb activitats per a tot l'any que l'associació es compromet a tirar endavant.

LA FRASE

Tenim el compromís de l'alcaldessa que en un mes ja tindrem la remodelació del parc acabada
Dolors Hernández
presidenta de l'associació de veïns de sant narcís sud

LA DATA

30.06.17
és el dia
en què l'associació de veïns celebrarà la inauguració de la remodelació, coincidint amb la festa d'estiu.

LA XIFRA

85.200
euros
és el pressupost aproximat de la remodelació del parc Comtessa Ermessenda de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona