Urbanisme

municipal

obres

L’Ajuntament de Cassà destina 447.000 euros a la rehabilitació del barri vell

La primera fase del projecte, que afecta set carrers, es començarà a executar l’últim trimestre de l’any

El consistori té un romanent de 844.000 euros

L’Ajuntament de Cassà de la Selva destinarà un total de 447.000 euros a la primera fase de rehabilitació del nucli històric del municipi, que afecta set carrers. Concretament, i segons explica el consistori en un comunicat, s’utilitzaran 331.500 dels 844.000 euros de romanent de tresoreria del 2016 per a la rehabilitació, juntament amb els 160.000 euros ja pressupostats. A més, es destinaran 115.500 euros a l’adequació i l’asfaltatge de l’aparcament del pavelló triple i 112.000 euros a l’asfaltatge del camí de les Serres, per al qual també es disposa de l’ajuda de la Diputació de Girona.

La primera fase d’actuacions al nucli històric està prevista que es comenci a executar el darrer trimestre del 2017. Afectarà el carrer de la Mel, el carrer Ocata, el carrer Roscada, el carrer dels Dolors, el carrer Nou, el carrer Joan Gener i la travessera de les Mesures. L’actuació també rebrà el suport de la Diputació. Pel dimarts 6 de juny hi ha convocada una sessió per presentar el projecte als veïns.

La primera fase del projecte consistirà a deixar tots els carrers afectats a un sol nivell i refer els serveis del subsòl. També es farà una plaça nova amb jocs infantils a l’inici del carrer de la Mel, on des de fa menys d’un any va quedar lliure el solar on hi havia la casa de ca la Marcel·la. Explica el consistori que la reforma tindrà en compte les particularitats dels carrers i, així, es preveu, per exemple, mantenir el dibuix característic del paviment del carrer dels Dolors.

L’altre projecte anunciat és l’asfaltatge de l’aparcament situat entre el pavelló triple i la piscina coberta. També es preveurà l’accés a peu i en bicicleta a aquests dos equipaments.

La darrera inversió prevista comprèn asfaltar el camí veïnal de les Serres, projecte per al qual també es compta amb el suport de la Diputació de Girona.

La rehabilitació del barri històric de Cassà de la Selva és una de les propostes del pla d’acció de l’equip de govern, a mans d’ERC.

LA DATA

6.06.2017
Dia
que l’Ajuntament oferirà una sessió informativa per explicar el projecte de rehabilitació als veïns del barri vell.

LES XIFRES

331.500
Euros
del romanent de tresoreria que seran per a la rehabilitació, junt amb els 160.000 euros pressupostats.
844.000
Euros
del romanent de tresoreria amb què es va tancar l’exercici del 2016.

Bonificacions en la reforma d’habitatges

El consistori cassanenc va aprovar en el darrer ple municipal atorgar les primeres bonificacions del 50% de la quota de l’impost d’obres a joves menors de 35 anys que rehabiliten, reformen o construeixen de nou habitatges que són o esdevindran la seva residència habitual. Fins ara, tres joves han sol·licitat aquesta bonificació, que és nova d’aquest any. La finalitat d’aquest nou incentiu fiscal és “potenciar que els joves es quedin a viure al nostre municipi”, segons l’alcalde de Cassà, Martí Vallès. “Esperem que a poc a poc els joves el coneguin i s’animin a sol·licitar-lo en el moment de tramitar la llicència d’obres”, destaca Vallès.

El ple municipal de Cassà de la Selva també va aprovar atorgar bonificacions a sis veïns diferents per a la rehabilitació de façanes. Tots ells podran beneficiar-se de la bonificació del 95% de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres. Aquesta bonificació pretén incentivar els ciutadans perquè contribueixin a l’embelliment del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona