Urbanisme

parlament

urbanisme

La nova llei de territori no permetria fer la Budellera

L’avantprojecte de la llei catalana no preveu creixements expansius i aposta per relligar les ciutats

La norma no afectarà la Budellera si s’aprova enguany

La futura llei de territori de Catalunya no preveurà models de projectes urbanístics expansius com el que proposa el pla parcial PP24 de la Budellera de Tarragona, segons l’avantprojecte de la llei que es va presentar ahir en una sessió informativa celebrada al Museu d’Art Modern de Tarragona de la Diputació. Agustí Segarra, director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, va explicar que “el model que planteja aquesta nova llei és diferent” del que preveu el pla de la Budellera a Llevant. Segarra va avançar que la futura norma “vol fomentar la qualitat de les ciutats i definir de quina manera s’han d’anar tractant aquells espais intersticials que queden per construir”. En definitiva, la llei que preveu debatre el govern aquesta tardor aposta per un creixement més sostenible de les àrees metropolitanes, lligar més les ciutats i incorporar les energies renovables en aquest creixement. En matèria d’habitatge, la llei també vol facilitar sòl en el mercat destinat a pisos socials o sòl industrial quan sigui necessari. Segarra també va destacar que serà una llei “molt consensuada” a tot el territori.

Tot i així, tot fa pensar que la nova llei catalana –que seria una realitat durant l’any 2018– no afectarà el desenvolupament del pla parcial de la Budellera. En primer lloc, perquè el calendari és favorable als seus partidaris perquè, si l’Ajuntament de Tarragona aprova definitivament el pla urbanístic aquest any, ho farà emparant-se amb la llei d’urbanisme actual. L’altra raó és que, una vegada s’aprovi la llei, el govern només condicionarà els plans d’ordenació urbana municipals (POUM) dels ajuntaments que l’hagin de fer de nou i respectaria inicialment aquells plans generals aprovats en els darrers anys, com el de Tarragona.

La sessió d’ahir, oberta a tothom, va reunir arquitectes, tècnics i representants del món local.

LA FRASE

La llei ha de tractar els espais intersticials que queden per construir
Agustí Segarra
director general d’ordenació del territori i urbanisme


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’Ajuntament de Sant Feliu es quedarà la vella seu de CaixaBank a la Rambla, de Rafael Masó

SANT FELIU DE GUÍXOLS

Retorn a la normalitat

GIRONA

Intens debat al ple sobre el futur de la variant d’Olot

Olot

FGC adjudica la redacció del projecte del Tren dels Cims

barcelona

Consulta a Mas Mates de Roses sobre la circulació

roses

L’Ajuntament de Salt contracta empleats telemàticament

SALT

Amenaçats pels rius

GIRONA

Red Eléctrica mou peça

girona

La contaminació a Barcelona incrementa la mortalitat

barcelona