Urbanisme

municipal

torre negra

Sant Cugat modifica per tercer cop el pla general per preservar Torre Negra

És un nou pas en el llarg litigi per protegir l’espai de 165 hectàrees a tocar de Collserola i evitar la construcció de pisos

Volen que sigui sòl no urbanitzable

“És una nova passa per a la defensa de Torre Negra”, deia al ple de juny el tinent d’alcalde d’Urbanisme Damià Calvet a l’hora de presentar la proposta d’aprovació inicial de la modificació del pla general metropolità (PGM), la tercera que impulsa el consistori vallesà, per evitar que la constructora Núñez & Navarro, propietària majoritària dels terrenys a tocar de Collserola, desenvolupi un projecte urbanístic i hi construeixi 2.800 pisos. Tots els grups, excepte Ciutadans que va votar-hi en contra i el PP que es va abstenir, van donar el vistiplau al darrer intent de l’executiu santcugatenc de classificar l’àmbit com a sòl no urbanitzable, en aquest cas amb caràcter ordinari.

Com va explicar Calvet, el consistori mou fitxa després que l’any passat una sentència del Tribunal Suprem invalidés la segona modificació del PGM en considerar que el paratge no podia ser preservat pel seu valor natural. Com a resposta, es va obrir la via judicial interposant un recurs de cassació que va acabar avalant la sentència i van iniciar els tràmits per modificar el PGM, a més de suspendre les actuacions urbanístiques a la zona durant 12 mesos després que la constructora presentés el pla urbanístic per construir-hi. “Esperem que l’aprovació provisional passi per ple abans que acabi l’any perquè en el primer trimestre de 2018 la Comissió d’Urbanisme aprovi la modificació i es posi de nou el comptador a zero”, deia Calvet. Hi afegia que “serà una lluita llarga i difícil” ja que no descarten que es pugui tornar a obrir la via judicial. Tot i estar d’acord que l’espai s’ha de protegir, tant Ciutadans com el PP van expressar al ple dubtes seriosos sobre el procediment que està seguint el consistori per fer-ho. Des del consistori defensen que totes les accions que han emprès responen a “la majoritària voluntat dels ciutadans de Sant Cugat de preservar Torre Negra”.

LA FRASE

Esperem que al 2018 la Comissió d’Urbanisme aprovi la modificació i es posi el comptador a zero
Damià Calvet
Tinent d’alcalde d’urbanisme

La proposta inclou punts de sòl urbà

En la proposta de modificació s’aposta perquè es consideri l’espai sòl no urbanitzable de caràcter ordinari però s’inclou que sigui sòl urbà la petita urbanització de Torre Negra, ja existent, el Club Tennis Natació Sant Cugat i l’escola Avenç. Així mateix, al nou document es preveu que els nuclis dispersos residencials de l’àmbit de les edificacions de les avingudes Can Bellet i de Can Calado siguin verds privats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona