Urbanisme

Municipal

Reclamen usos socials per als solars buits de Salt

Canviem Salt reclama que s’hi condicionin parcs infantils, tancats per a gossos i horts urbans mentre no s’hi faci res

El grup municipal Canviem Salt i diversos veïns del municipi van reclamar ahir que es doni un ús social als solars del municipi mentre no s’hi desenvolupi res. El regidor de la formació, Wilder Palacio, va criticar l’estat de deixadesa en què es troben alguns solars, i va demanar que el govern municipal s’impliqui en el seu aprofitament. Entre les propostes hi ha la creació de tancats per al lleure dels gossos i espais d’ensinistrament, parcs infantils i horts urbans. Per Palacio, disposar d’aquests espais “és una oportunitat” que pot ajudar a dinamitzar els barris, donar valor a les zones i atendre necessitats veïnals que actualment no es cobreixen. Dues veïnes van explicar els seus casos amb relació a un dels solars, el que està davant l’escola Les Arrels, entre el passeig de Maria Rosa Puig Dalmau i el carrer de Pau Masó (i molt a prop també de l’escola de Mas Masó). L’Avelina va explicar que al sector hi ha una vintena de propietaris de gossos que fan ús d’un tancat que hi ha molt a prop. El problema és que fa tot just uns cinquanta metres quadrats, insuficient per a tants animals. Reclama que part del solar buit s’usi per fer-hi un tancat més gran i digne. La Natàlia, mare d’un alumne de Les Arrels, reclama que el solar es dignifiqui i netegi, i que s’hi faci un espai per a jocs dels nens –també n’hi ha un a prop, però la presència de les dues escoles el fa massa petit, considera–. La mare va dir que al març, per iniciativa pròpia, un grup de pares van netejar el solar. Ara, però, torna a estar ple d’herbes i brutícia.

Palacio va reclamar que l’Ajuntament de Salt assumeixi la responsabilitat de fer-los netejar, “per higiene i seguretat”. Ja sigui actuant d’ofici i cobrant-ho als propietaris, o sancionant-los directament si no tenen el terreny net. El grup té identificats al voltant d’una setantena de solars buits al nucli urbà de Salt, tant de propietat privada com municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona