Urbanisme

Municipal

La millora final de la plaça Gaudí de Vic s’emporta els pressupostos participatius

El projecte, amb un cost de 80.044 euros, ha estat el més votat pels veïns

També s’adequarà l’anella verda i es faran més segurs passos de vianants

La millora de l’enllumenat i la pavimentació perimetral de la plaça Gaudí de Vic és el projecte guanyador –dels dinou finalistes– dels pressupostos participatius d’aquest any, valorats en 150.000 euros. La urbanització final de la plaça, que comportarà la creació d’un sistema de recollida d’aigües pluvials i un augment del mobiliari urbà, té un pressupost de 80.044 euros. Per això, també es podrà executar la millora de l’anella verda de la ciutat (segon projecte més votat, amb un cost de 14.400 euros) i una part de la tercera actuació amb més suport popular: la millora de la seguretat dels vianants als passos del passeig de la Generalitat i de l’eix Onze de Setembre. Aquesta proposta, que tenia un pressupost inicial de 112.024 euros, no es podrà materialitzar en la seva totalitat i es farà una adaptació al romanent que queda, de 55.555 euros. “L’Ajuntament garanteix que els diners es destinaran als projectes que han guanyat”, deia ahir Josep-Ramon Soldevila, regidor de Ciutadania i Igualtat de Vic. En formar part del pressupost ordinari, els projectes s’executaran en un termini no superior a un any.

En la votació d’aquest pressupost hi han participat 480 persones, un 3,84% de les que tenien dret a vot. “És un percentatge habitual de participació en aquests processos, no estem descontents”, deia el regidor. Tant ell com la tècnica de participació ciutadana, Fabiola Mora, destacaven la qualitat de la participació en les fases prèvies (amb 138 propostes inicials i la validació que n’han fet els veïns), i que enguany hi ha hagut “un percentatge molt més elevat de nouvinguts que han votat”. En concret, han representat el 25% dels vots presencials i el 2% dels vots en línia. Soldevila va subratllar la importància de la campanya informativa de l’Ajuntament i que algunes propostes s’han canalitzat cap a altres processos participatius en marxa: POUM, PAC...

LA XIFRA

480
persones
han participat en la votació dels pressupostos participatius, un 3,84% de les que tenien dret a fer-ho

LA FRASE

És un percentatge habitual de participació en aquests processos, no estem descontents
Josep-Ramon Soldevila
regidor de ciutadania i igualtat de l’Ajuntament de vic

El 84% ha votat per internet

En els pressupostos participatius d’aquest any podien votar 12.500 persones majors de 16 anys empadronades a la zona de la Vella de Vic (barris del Remei, Seminari Vell, carrer de Sant Pere, la Guixa i el Sucre). En total hi ha hagut 406 vots vàlids, el 84% dels emesos. Presencialment han manifestat la seva opinió 77 persones (16%) i 403 ho han fet en línia (83,9%). El projecte de la plaça Gaudí ha obtingut l’11,1% dels vots; la millora de l’anella verda, el 9,8%, i la millora de la seguretat dels passos del passeig de la Generalitat i de l’eix Onze de Setembre, el 8,4%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona