Urbanisme

Tres dies de restriccions en la mobilitat a Girona per Felip VI

L’accés als pàrquings del vial perimetral de la Devesa i del costat de l’Auditori va quedar tallat ahir i hi estarà fins demà a la nit

El rei ve a presidir l’entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona

La ciutat de Girona estarà durant tres dies sense una de les zones d’aparcament més usades de la ciutat, la que conformen la part del vial perimetral on encara es permet aparcar, i la de l’aparcament de terra al costat de la rotonda de l’Assemblea de Catalunya i l’Auditori. El motiu són les mesures de seguretat per l’entrega, avui a la tarda, dels premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) 2017, cerimònia que se celebrarà a l’Auditori i a la qual assistiran el rei Felip VI i la reina Letícia.

Els actes començaran a dos quarts de set del vespre amb un diàleg inaugural entre l’actor Antonio Banderas, el bioquímic Carlos López-Otín i la periodista Julia Otero. Els premiats d’aquesta edició són Héctor Gómez (premi recerca científica), Juan Zamora (premi d’arts i lletres), Míriam Reyes (premi social), Damià Tormo (premi empresa) i Teach a Man to Fish (premi entitat internacional).

El monarca espanyol i la seva dona també seran a la ciutat demà, presidint la segona jornada dels premis, també a l’Auditori. En aquesta segona jornada hi haurà diverses ponències i anàlisis al voltant de dos grans blocs: un, titulat Com s’educa el talent emprenedor, i l’altre, titulat Trobada rescatadors de talent.

Protesta convocada

La presència del rei a Girona tornarà a generar un any més una manifestació de rebuig ciutadà, convocada per la CUP. El format, però, canviarà amb relació al que s’ha fet altres anys –es va intentar arribar fins a l’Auditori, tot i que la policia sempre ho va impedir–. Aquest any la protesta serà en forma d’una xerrada davant l’Auditori amb el títol Monarquia, corrupció i règim del 78 vs República, democràcia i procés constituent. Els ponents seran el diputat de la CUP Benet Salellas i el periodista Àlex Romaguera. El periodista forma part del projecte Llums i taquígrafs, sobre els diferents casos de corrupció existents als Països Catalans. Els convocants de l’acte són la CUP-Crida per Girona, l’Assemblea de Joves del Gironès i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans.

D’altra banda, la CUP va denunciar ahir el que considera un incompliment del govern municipal de la moció aprovada pel ple de Girona el gener del 2016, en què es va aprovar “condicionar la participació institucional de l’Ajuntament de Girona envers les activitats que realitza la Fundació Princesa de Girona a un canvi de nom de la mateixa”.

LES XIFRES

52
ponents
participen en l’edició d’aquest any dels premis FPdGi al llarg de les dues jornades.

LA DATA

2010
es va fer
la primera edició dels premis Impulsa, que van perdre aquest nom i es van substituir pels premis FPdGi.
5
premis
FPdGi s’entregaran. Serà en els camps arts i lletres, recerca científica, empresa, social i entitats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona