Urbanisme

Municipal

Protestes veïnals del parc de les Arts contra la Paeria

La plataforma vol omplir balcons amb pancartes contra la privatització d’equipaments públics

Reclamen a l’Ajuntament que rectifiqui per “publicitat enganyosa” l’opuscle que ha distribuït

La plataforma veïnal El Parc és Nostre, que defensa que el futur parc de les Arts de Lleida sigui totalment públic, ha engegat noves accions de protesta després que les dues posicions cada dies estan més allunyades i que no hi ha diàleg entre la Paeria i els veïns, ni tampoc està prevista cap consulta o procés participatiu.

En concret, la plataforma continua la recollida de signatures per demanar que s’aturi el projecte tal com el vol tirar endavant la Paeria. També s’han començat a repartir pancartes perquè els veïns les pengin als balcons i omplin el barri amb aquesta imatge de rebuig a la proposta municipal. A la pancarta s’hi pot llegir: “Parc sí, privatització, no.” La idea és penjar de cop, al mateix dia, totes les pancartes.

La Paeria manté el seu projecte de privatitzar un terç de l’espai públic a canvi que un operador pagui la urbanització del parc. L’Ajuntament va començar a repartir la setmana passada un opuscle de sis pàgines al barri de Joc de la Bola que encara ha provocat més rebuig entre els opositors.

La plataforma ja ha enviat a la Paeria un escrit en el qual es demana la retirada d’aquesta campanya publicitària pagada amb fons públics i una rectificació, ja que consideren que es tracta de “publicitat enganyosa”. En concret, el col·lectiu veïnal afirma que es tergiversen les dades i, fins i tot, afirmen que es manipula la infografia per donar una imatge més amable del que en realitat es projecta, segons l’entitat.

El Parc és Nostre no descarta noves mobilitzacions i es mostra satisfeta per les adhesions, cada cop més nombroses, igual que per l’assistència a les assemblees que s’organitzen per informar.

LA XIFRA

17.300
metres quadrats de sòl
públic, fruit de les cessions obligatòries dels promotors que van edificar a la zona.

Els exemples de Blas Infante i del Clot

L’Ajuntament de Lleida no ha urbanitzat aquest espai, ara anomenat el parc de les Arts, ni hi ha fet cap inversió des del 2001, i d’això es queixen els veïns. Ara plantegen un acord amb operadors privats perquè no hi ha recursos públics per a inversions. En el darrer ple sobre l’estat de la ciutat, tant l’alcalde Àngel Ros com la tinent d’alcalde Montse Mínguez van defensar la privatització d’una part del parc i van posar com a exemple zones on s’havia actuat amb bons resultats: les places del Clot o Blas Infante.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona