Urbanisme

Acabar el polígon de Mas Llorenç i el turisme, reptes de futur a Santa Coloma

L’alcalde veu un perjudici evident que no es pugui vendre cap parcel·la per manca de serveis

La creixent activitat turística al bosc ha provocat queixes

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners està buscant fórmules perquè el promotor del polígon de Mas Llorenç, buit des de fa cinc anys, pugui instal·lar-hi els serveis i comenci a tenir activitat. El polígon es va acabar d’urbanitzar el 2012, és d’iniciativa privada, però el promotor té dificultats econòmiques per instal·lar els serveis i això fa que un equipament considerat vital de fa anys continuï encallat.

Malgrat les facilitats econòmiques que es van aprovar el 2014 a l’Ajuntament, cap empresa s’hi pot instal·lar, i aquest és un dels reptes en promoció econòmica de l’Ajuntament, juntament amb la promoció turística a través de les rutes de ciclisme o senderisme, sense que perjudiquin els propietaris dels terrenys per on passen. Així ho van exposar ahir l’alcalde, Joan Martí (ERC), i la primera tinenta d’alcalde, Teresa Garcia (MES), en un acte per fer balanç de la feina feta i els reptes futurs. “Estem estudiant la fórmula de finalització amb els promotors”, va dir l’alcalde, que considera un perjudici “evident” la manca d’aquest sòl industrial projectat fa anys.

Martí i Garcia van explicar que en els últims anys ha crescut molt l’activitat de ciclisme i senderisme als boscos de l’entorn del municipi, que gairebé són tots privats. Això ha despertat les queixes dels propietaris, que s’han trobat sovint que els esportistes i turistes no només circulen sinó que fins i tot arriben a obrir camins en finques privades. “Hem de poder fer compatibles les activitats turístiques amb els drets dels propietaris de boscos. La nostra proposta és, en comptes de veure-ho com un problema, mirar-ho com una oportunitat”, va dir Martí. Per això ja s’ha creat una taula de treball amb un tècnic de turisme, un emprenedor local i propietaris dels boscos, amb l’Ajuntament com a “catalitzador” de les solucions, segons va explicar Garcia.

LA XIFRA

18.000
m² de sòl
industrial té l’Ajuntament de Santa Coloma al polígon de Mas Llorenç, situat prop de l’eix transversal.

El centre de negocis, en plena activitat

L’alcalde i la regidora van destacar l’impuls que ha agafat el centre de negocis, la implantació de l’administració electrònica, els pressupostos participatius i haver dotat “de programació i continguts” la Casa de la Paraula i l’Auditori. Martí va qualificar de “dolorosa” la decisió de tancar el Teatre Catalunya per deficiències, el desembre del 2015, i va dir que s’han encarregat tres estudis per veure com es pot remodelar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona