Urbanisme

trànsit

infraestructures

Estrena de l’ampliació del pont de la riera de Sant Pol

Les obres han permès eixamplar els dos carrils per permetre una millor circulació i han esponjat el pas per a vianants i ciclistes

L’actuació va començar al setembre i ha costat 665.000 euros

L’accés principal a Sant Pol des de l’N-II, el pont de la riera, ha estat objecte en els darrers mesos d’una important actuació de millora que ahir es va inaugurar de forma oficial amb la presència del diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació, Jordi Fàbrega, acompanyat de l’alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido (PDeCAT), i altres regidors tant de l’equip de govern com de l’oposició.

L’obra s’ha concretat en l’eixamplament de l’estructura, tant pel que fa als vials –0,5 metres més cadascun; ara ja es poden creuar dos vehicles de gran tonatge– com a les voreres per a vianants i ciclistes, que han passat dels 0,80 metres inicials a 1,20.

“Estem satisfets de complir la normativa de seguretat viària per als vianants i fer possible que les persones amb mobilitat reduïda puguin accedir al pont sense problemes”, va destacar el diputat, que hi va afegir que el pont té una mitjana de pas diària de 5.300 vehicles, “un fet que representa més del doble de la mitjana de les carreteres de la demarcació de Barcelona”.

Jordi Fàbrega també va destacar les millores que s’han fet a l’extrem sud del pont, que permeten una incorporació més fàcil dels autobusos a la carretera. “Les obres han suposat una inversió global de 665.000 euros i s’han fet en un municipi de menys de 5.000 habitants però amb una necessitat concreta que calia resoldre per garantir una major seguretat per a les persones que en fan ús”, va precisar.

Per la seva banda, Montserrat Garrido va valorar positivament el resultat de l’actuació i va recordar que el pont suporta una freqüència de pas de vehicles enorme perquè enllaça amb l’autopista C-32 i “perquè els busos amb turistes que van als hotels de Calella de més al sud utilitzen aquest accés per enllaçar amb la carretera N-II”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona