Urbanisme

municipal

Sant Adrià vol més recursos per a la Mina

L’Ajuntament demanarà a la resta d’administracions que s’hi impliquin

L’oposició reprovarà demà l’alcalde i un regidor

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ha decidit dir prou i reclamar a les diferents administracions catalanes i al govern de l’Estat el reconeixement de les necessitats específiques del barri de la Mina, la seva implicació, el suport econòmic i el compromís per fer front a aquestes necessitats. El deure històric s’arrossega des que l’any 1989 es va traspassar el barri de la Mina des del Patronat de l’Habitatge de Barcelona a la ciutat de Sant Adrià, però sense cap clàusula de compensació i d’equilibri econòmic.

El PSC, que governa en solitari i en minoria, és el grup impulsor d’una moció que es presentarà al ple municipal de dilluns que ve. Segons l’alcalde, Joan Callau, no es tracta d’una decisió motivada només pels esdeveniments de les darreres setmanes, quan unes 300 persones vinculades a clans gitanos del barri van ocupar 39 habitatges públics poques setmanes després que es destapés un cas que presumptament vinculava l’adjudicació de les tasques de vigilància de blocs de pisos públics a la Mina a empreses pantalla dirigides pels clans que controlen el tràfic de drogues al barri.

“Ja feia temps que recopilàvem totes les dades per poder presentar la moció”, assegura l’alcalde, que reconeix que durant el darrer any ha rebut la “comprensió de diferents administracions però, de concrecions, ben poques”.

Venus, drogues i mossos

És per aquest motiu que el text de la moció reclama al govern de l’Estat, a la Generalitat, a l’Ajuntament de Barcelona i a altres entitats supramunicipals un finançament específic per fer front a les necessitats del barri. S’insta la Generalitat a concretar i definir en un termini de tres mesos el futur de l’edifici Venus i la partida pressupostària necessària, i es demana al Departament d’Interior de la Generalitat que no abaixi la guàrdia en les investigacions contra la venda de droga. També es reclamen més dotacions per a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Mina i que es faci efectiu el compromís del conseller de Salut, per tal que la Generalitat assumeixi la despesa de la sala de venipunció del barri.

Abans que aquesta moció arribi al ple, l’alcalde i l’exresponsable polític de la Mina, el regidor socialista Juan Carlos Ramos, hauran d’afrontar demà una reprovació per part de la majoria de l’oposició municipal, que ha forçat la convocatòria d’un ple extraordinari amb l’objectiu de demanar explicacions públiques sobre els casos d’irregularitats que esquitxen el consistori i que estan ara als jutjats. L’alcalde assegura que tota la informació que poden oferir ja la coneix l’oposició perquè se’ls ha ofert en diverses reunions i comissions informatives.

LA FRASE

Hem rebut molta comprensió, però de concrecions econòmiques, ben poques
Joan Callau
alcalde de sant adrià de besòs

Els pisos continuen ocupats

Els ocupes que ara fa dues setmanes van entrar als pisos buits de la Mina continuen als habitatges. El Consorci de la Mina, organisme titular dels pisos, va denunciar-ne l’ocupació i a hores d’ara està en espera que el jutge resolgui què cal fer. Des de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, l’alcalde reitera que les ocupacions “no es consolidaran” però admet que s’ha de seguir el procés. A més, assegura que no s’han registrat més ocupacions.

De fet, el consorci va reforçar la seguretat i va instal·lar xapes metàl·liques a tots els pisos públics que quedaven lliures per mirar de frenar situacions que crispessin encara el fràgil equilibri del barri. El consorci s’està encarregant també de fer revisions de l’estat dels serveis de subministrament de llum, aigua i gas per mirar de detectar alguna irregularitat que comunicaria directament a les companyies subministradores. Els veïns parlen de “calma” al barri i es manté la presència policial pels carrers de la Mina, tant dels Mossos d’Esquadra com de la Guàrdia Urbana, que hi patrullen de manera prioritària, tot i que no s’han detectat nous episodis d’aldarulls públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona