Urbanisme

Castelldefels millora el pàrquing de l’estació amb més places i un carril bici

Part de l’espai estarà reservat als usuaris del tren i el bus, que hi accediran amb una aplicació de mòbil

Es facilita l’accés als instituts i al campus de la UPC

El pàrquing adjacent a l’estació de Renfe de Castelldefels, molt utilitzat pels usuaris de rodalies, s’ha vist ampliat amb l’adequació d’un nou espai que ha efectuat l’Ajuntament i que ha permès passar de 125 places a 275. No ha estat, però, l’única millora, ja que s’ha treballat també en les voreres de l’entorn i en un nou carril bici. Aquesta actuació ha d’afavorir l’accés als instituts Josep Lluís Sert i Les Marines i al campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

L’Ajuntament ha invertit 220.464 en un projecte que ha requerit dos mesos d’obres i que suposa una solució provisional mentre es desenvolupa el planejament en aquest sector. El projecte ha consistit en l’adequació d’un solar sense ús per convertir-lo en un aparcament adjacent a un dels dos que ja existien. La vorera s’ha ampliat com a plataforma única per creuar el carrer Antic Camí Ral de València, que inclou un carril bici que connecta el carrer Jacint Verdaguer amb el campus de la UPC. S’han millorat també els accessos als dos instituts i s’ha instal·lat un punt de recàrrega per als vehicles elèctrics. Així mateix, s’ha actuat en l’aparcament més proper al carrer Barcelona, utilitzat també pels usuaris de rodalies i del camp de futbol de la Via Fèrria, on s’ha transformat una rotonda per al trànsit en una placeta per a vianants.

Una part de l’aparcament s’ha destinat als usuaris del tren i de l’autobús, seguint el model de park&ride. L’ús d’aquestes places va vinculat a un títol de transport i es valida a través d’una aplicació de mòbil. Castelldefels serà un dels primers municipis que posaran en marxa aquest servei com a prova pilot, a partir d’aquest mes d’octubre, en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

“Amb aquesta obra, continua creixent el nostre compromís de millorar la seguretat i de garantir una mobilitat sostenible i segura. Donem resposta a necessitats que ens han plantejat els veïns i veïnes de Castelldefels”, explica l’alcaldessa de la ciutat, Maria Miranda. El govern municipal destaca que el foment de la mobilitat sostenible és un dels objectius del pla de mobilitat sostenible i segura elaborat el 2016 mitjançant un procés de participació ciutadana. El que L’Ajuntament ha descartat de moment és la restricció de trànsit al nucli urbà els dies de contaminació atmosfèrica.

LA XIFRA

220.464
euros
ha invertit el consistori en l’ampliació del pàrquing, la millora de la vorera i la creació d’un carril bici.

LA FRASE

Continua creixent el nostre compromís de millorar la seguretat i de garantir una mobilitat sostenible i segura
Maria Miranda
Alcaldessa de Castelldefels

Campanya contra els trastos vells

Rosa M. Bravo

L’Ajuntament ha posat en marxa una campanya informativa que vol posar fi a la presència de trastos vells i mobles a la via pública, un dels principals obstacles a l’hora de tenir una ciutat neta. El consistori ha començat a recordar aquesta setmana, amb la col·locació de rètols a les comunitats de veïns, que hi ha un dia determinat a cada barri en què els veïns poden deixar trastos i mobles al carrer perquè se’ls endugui un camió de l’Ajuntament. La recollida funciona tots els dies de la setmana excepte dissabte i diumenge. Les andròmines es poden deixar al carrer entre les nou i les onze de la nit del dia corresponent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona