Urbanisme

municipal

infraestructures

El govern guixolenc planeja reformar Rius i Calvet des del desembre en dues fases

Les obres del racó de Garbí del litoral s’iniciaran a la tardor al costat interior, amb una despesa de 3 milions

El col·lector i les grades s’emprendran a final del 2018

El govern de Sant Feliu de Guíxols preveu emprendre la reforma del passeig marítim de Rius i Calvet entre finals de novembre i inicis de desembre d’aquest any, segons un projecte executiu de les obres que en pressuposta el cost en gairebé 3 milions d’euros i el mecanisme d’execució en dues fases diferenciades.

La primera comprèn la reurbanització de l’espai interior del vial, amb les placetes de Sant Pere i Ferran Agulló, la renovació integral de les xarxes de serveis i la configuració del nou vial, que hauria de permetre encabir-hi un carril per a cada sentit –fins ara la circulació és alterna amb prioritat per als que pugen cap a Sant Elm–. L’alcalde, Carles Motas, no amaga que “serà una obra llarga i complexa”, però que segons el calendari hauria de quedar aturada el juny de l’any vinent per garantir el pas de vehicles i vianants i no afectar la zona de bany durant la temporada d’estiu del 2018.

Segona fase, fins al 2019

A partir del setembre de l’any vinent, el projecte d’obres planteja l’actuació al costat de mar dels 6.910 metres quadrats de la zona d’actuació global, amb la instal·lació del nou col·lector de la riera del Monestir –amb la capacitat de desguàs d’aigua doblada– i les graderies d’accés a la platja. S’hi conservaran les característiques arcades de ferro instal·lades en el mandat de Vicenç Gandol, integrades dins d’una nova zona enjardinada on els vells oms –que intentaran replantar a Sant Pol i el futur parc de l’Asil Surís– seran substituïts per nou arbrat. Tot plegat, amb menys afectacions viàries i final previst per al febrer del 2019.

Queixes de l’oposició

El projecte no engresca els dos grups de l’oposició, CiU i Mes, que ahir al matí van assistir al ple extraordinari per donar llum verd al projecte executiu. L’antiga federació hi va votar en contra pel poc temps –hora i mitja dilluns al matí– de què han disposat per consultar un document amb centenars de planes. El regidor Tomàs Pla va alertar dels impactes sobre la mobilitat, en va qüestionar el calendari –amb final previst a mesos de les pròximes eleccions– i l’escassa participació ciutadana. Pere Albó (Mes) no va intervenir, però va insistir que es tracta “d’un Guíxols Arena de 3 milions a la platja”.

GdC i la CUP no van assistir a la sessió per l’escàs marge de temps amb què es va convocar. Jordi Lloveras (GdC) també va qüestionar ahir la “urgència” de la convocatòria i l’horari matinal, en comptes del vespre, si hi havia interès a escoltar l’oposició.

Motas va defensar que reuniran els veïns i els estudiants de l’institut per debatre les afectacions viàries –el trànsit haurà de vorejar Sant Elm per la carretera de Tossa mentre s’allargui el tall de la calçada–, però va argumentar que la intervenció és imprescindible per l’abandonament de l’espai, després de dècades sense inversions. La reforma, un dels cinc projectes estratègics del tripartit de TSF, ERC i el PSC, s’encarirà per embellir l’espai públic amb pedra natural, en comptes de formigó i panots convencionals, el laboratori de proves d’una nova fórmula de paisatge urbà per al passeig guixolenc que en el futur es podria estendre a la resta de la façana litoral del municipi.

LA XIFRA

2,96
milions
és el pressupost de la reforma del passeig marítim Rius i Calvet de Sant Feliu, segons el projecte executiu.

LES DATES

02.2019
el febrer de l’any següent
s’acabarien el nou col·lector de la riera del Monestir i les grades d’accés a la platja.
06.2018
el juny de l’any vinent
hauria de quedar enllestida la primera fase dels treballs, que començaria a finals del 2017.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona