Urbanisme

municipal

urbanisme

Nou impuls per al pulmó verd del Masnou

A la tardor s’iniciarà la urbanització de 5.000 m² del parc Vallmora, on hi haurà els jocs infantils

S’acabarà la prolongació del carrer limítrof

Nou impuls pel parc Vallmora del Masnou, el pulmó verd del municipi. Aquesta tardor està previst que comenci la segona fase d’urbanització de l’indret, que consistirà en la generació d’una zona de jocs infantils i juvenils per a diverses edats en un espai d’uns 5.000 m². Aquest punt on s’actuarà té ara mateix tancat el seu accés al públic. De manera paral·lela, també s’acabarà la urbanització i la prolongació del Torrent Vallmora –un carrer limítrof amb el parc–, que arribarà a connectar-se amb el carrer Vallromanes, que transcórrer just per sota de l’autopista C-32. Segons l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras (ERC), la durada prevista d’aquestes dues obres serà de mig any, aproximadament. El conjunt dels treballs voltarà els 825.000 euros. D’aquests, uns 500.000 euros seran per a la zona de jocs del parc i estaran subvencionats per la Diputació. Els 325.000 euros restants són els que costarà l’actuació al Torrent Vallmora.

Oliveras va recordar que, un cop acabada aquesta fase, encara quedaran algunes intervencions a fer per completar tot l’àmbit del parc, com ara acabar el carrer Montevideo, actuar en dues terrasses més de l’espai i dotar la zona de bosc d’una àrea per a gossos i una zona esportiva, entre d’altres. Aquests darrers treballs serviran, en principi, per culminar les actuacions a l’espai verd. Unes obres que, segons Oliveras, no es podran acabar abans del final de l’actual mandat.

D’altra banda, l’Ajuntament va anunciar que havia contractat una empresa especialitzada amb l’objectiu de reforçar les tasques de conservació d’aquest indret, ja que el consistori considerava que el manteniment fet fins ara, a càrrec de l’empresa constructora de l’espai, era “insuficient”. El 2018, el responsable del manteniment del parc passarà a ser l’Ajuntament i, per aquest motiu, es farà un nou contracte amb una despesa de 90.000 euros anuals.

Un espai de 55.000 m²

El parc Vallmora del Masnou, situat a la part alta del municipi, és una gran zona verda d’uns 55.000 m² de superfície. Al febrer es va obrir a la ciutadania amb la posada en marxa d’un espai de 35.000 m². La primera fase va suposar la construcció de diverses plataformes situades a diferents nivells i s’hi va habilitar tot un sistema de recorreguts per a vianants. També es va realitzar l’enjardinament dels talussos i la plantació d’arbrat amb espècies autòctones adaptades a les condicions de la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona