Urbanisme

Municipal

Nova fase de l’itinerari per a vianants de la plaça Tarradelles de Figueres

S’ampliarà tota la vorera del costat nord entre els carrers Vilabertran i Sant Roc

Es repararan infraestructures malmeses i es completarà l’arbrat

El condicionament de voreres i la millora del trànsit de vianants des de la plaça El·líptica fins a la plaça de l’Escorxador pren forma en una nova fase (la 1B) en l’espai intermedi del trajecte a la plaça Josep Tarradellas. Les transformacions tendeixen a eixamplar les voreres als espais més complicats de trànsit i ara toca al tall que va del carrer Vilabertran fins al carrer Sant Roc, la continuació dels darrers treballs acabats a la zona. L’objectiu final d’aquestes modificacions que impulsa l’Ajuntament de Figueres és millorar l’accés dels turistes que arriben des de l’aparcament dissuasiu del vessant est i volen accedir al centre històric a través de la plaça Tarradellas i els carrers adjacents.

Les obres serviran per reparar l’aixecament dels panots de les alzines situades al perímetre, pavimentar l’entorn del monument i, amb el material adequat, la zona de jocs. Però, sobretot, es vol reurbanitzar la vorera perimetral de la plaça al vessant nord. S’aprofitaran els treballs per adequar un pas de vianants entre la plaça i la cruïlla sud-est a tocar de l’inici del carrer Colom i també es milloraran les estructures de captació d’aigües pluvials i, en general, totes les infraestructures de serveis malmeses en l’àmbit d’actuació del projecte.

Està previst també que es posi al dia la jardineria i que es plantin perers al costat nord per completar la filera dels que ocupen la part de vorera nord ja completada. També es posarà mobiliari urbà nou a l’espai de vorera que s’eixamplarà fins a concordar d’amplada amb el tall reurbanitzat fa poc.

LA XIFRA

336.920
euros
és el cost calculat dels treballs d’aquesta fase 1B abans de l’adjudicació a la millor oferta.

LA DATA

30.4.2018
Data de finalització
màxima de les obres que contempla el projecte constructiu.

Les obres fetes estaran llestes a finals d’abril

El projecte d’adequació de l’itinerari de vianants en la fase 1B és ara en procés de licitació. La data d’entrega d’obertura d’ofertes és el 8 de novembre i el valor estimat dels treballs és de 336.921 euros, una xifra que es reduirà un cop els treballs estiguin adjudicats. El termini previst de duració dels treballs és de quatre mesos, de manera que se’n preveu l’inici el dia 8 de gener i han d’estar acabats com a màxim el 30 d’abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona