Urbanisme

municipal

procés participatiu

S’inicia un procés participatiu per repensar el Parc de l’Alba

Durant la tardor, es faran cinc taules obertes i enquestes per conèixer l’opinió de veïns, entitats i polítics

S’atén la petició del consistori de Cerdanyola perquè s’escolti la ciutat a l’hora de fer el nou pla director del Centre Direccional

El Parc de l’Alba ha engegat un procés participatiu per donar veu a veïns, entitats i polítics de Cerdanyola, atenent la petició feta pel consistori, en l’elaboració del nou planejament urbanístic del Centre Direccional, després que diverses sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagin anul·lat el pla director urbanístic. L’última va ser el març d’aquest any, arran de la decisió del TSJC d’estimar un recurs contenciós administratiu interposat el 2014 per l’entitat Via Verda que tant l’Ajuntament, que forma part del consorci del parc, com el col·lectiu Refem el Centre Direccional van veure com una porta oberta a la modificació d’un pla que incloïa la construcció de pisos i una gran àrea comercial.

El procés inclou diverses fases. De moment, ja s’han fet entrevistes en profunditat a alguns actors com ara l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà. La proposta s’obre a la ciutadania. Durant aquesta tardor, es faran taules obertes, en què també hi haurà experts sobre mobilitat, abocadors, impacte socioeconòmic i model urbà, i la posició dels grups municipals. El procés inclou enquestes en línia per complementar les taules obertes. Es recolliran totes les propostes i es redactaran les conclusions que els tècnics que han d’elaborar el pla director tindran damunt la taula.

“No partirem del no-res”, afirma el director del Parc de l’Alba, Pere Solà, que comenta que “és un projecte que fa 50 anys que dura i és una infraestructura de país”. El Centre Direccional de Cerdanyola, com es coneix oficialment, té en funcionament “un terç de les 400 hectàrees que ocupa”, amb referents com el sincrotró. “S’ha de repensar tenint en compte que hi ha una realitat que ja existeix”, indica. S’hauran de tractar temes sensibles com el futur dels abocadors, que preocupen els veïns de Cerdanyola. De fet, és la taula oberta a què estan convidats els membres de Refem. “Estem en el punt zero i és una nova oportunitat per actuar sobre diversos aspectes que no eren els més correctes”, afirma Àngel Gastón, del col·lectiu. “S’ha engegat el procés participatiu que reclamaven, però caldrà veure en què es converteix”, puntualitza. El col·lectiu defensa que hi ha punts com ara la delimitació de la Via Verda que s’han d’avaluar a l’hora d’elaborar el nou pla.

LA FRASE

El Centre Direccional de Cerdanyola ja té en funcionament un terç de les 400 hectàrees que ocupa
Pere Solà
Director del Parc de l’Alba


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona