Urbanisme

Municipal

Alella culmina el darrer gran aparcament públic

Suposa la creació de 137 places d’estacionament i d’un vial entre la carretera i la zona escolar del Bosquet

La urbanització de l’espai de Can Calderó preveu la construcció de 56 habitatges

Alella ha culminat la urbanització de la zona de Can Calderó, a la part nord del centre del municipi. Com a resultat de l’operació n’ha resultat, d’una banda, el darrer gran aparcament públic del municipi amb capacitat per a 137 vehicles. Aquesta intervenció urbanística també ha permès la creació d’un nou vial que enllaça directament la carretera d’Alella amb la zona escolar del Bosquet. El vial, de 400 metres de longitud i 9 metres d’amplada, connecta els carrers de Les Heures i Maria Auxiliadora, vorejant la nova zona residencial edificada en aquest sector, que té 56 habitatges.

Els vianants també poden accedir a la zona escolar a través de les escales instal·lades entremig dels edificis. La primera fase de les obres corresponents al vial i una part de les edificacions van ser recepcionades per l’Ajuntament el mes de maig. La resta del projecte d’urbanització s’ha retardat per poder complir els requeriments de la direcció general de Carreteres d’eixamplament de la calçada per facilitar el gir des del vial a la carretera, mitjançant la compra una franja de terreny propietat de la finca de Bouquet. Amb el nou traçat es disposa de més espai per garantir la seguretat de tots els moviments d’incorporació i sortida des de la carretera. Tot l’espai té una superfície edificada de 2.232 m². Amb la reurbanització s’han vist afectats uns 300 m² de pati de la part davantera de l’escola. Aquesta reducció es va veure compensada amb l’ampliació de l’escola amb els 2.184 m² que es van guanyar per a la zona esportiva de la part de darrere, vinculats a aquest projecte de reurbanització.

L’alcalde d’Alella, Andreu Francisco (ERC), va recordar que aquesta operació urbanística venia del 2001, però va ser el 2003 quan van entrar al govern ERC i La Garnatxa, quan es va començar a refer el projecte amb la propietat “perquè pogués tenir un retorn cap al municipi”. “Si al poble hi havia d’haver un canvi urbanístic, és evident que hi havia de sortir guanyant”, va dir l’alcalde. En aquest sentit, Francisco va assenyalar com a exemple el retorn d’1,4 milions d’euros cap a l’Ajuntament, en concepte d’aprofitament econòmic, que s’han pogut destinar al nou centre cultural i a la reforma del camp d’esports municipal. Arran de les darreres pluges, aquest espai s’ha hagut de tancar, però està previst tornar-lo a obrir pròximament.

LA XIFRA

2.232
metres quadrats
és el total de superfície edificada a l’espai de la zona de Can Calderó d’Alella.

LA FRASE

Si el poble havia d’experimentar un canvi urbanístic, és evident que hi havia de sortir guanyant
Andreu Francisco
Alcalde d’Alella


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona