Urbanisme

Gavà i Viladecans aproven un procés participatiu sobre la reforma de Roca

Durant dos mesos es difondrà el pla i es faran fòrums de debat i reunions informatives

Roca vol transformar la seu en un avançat complex empresarial

Els ajuntaments de Gavà i Viladecans han aprovat la posada en marxa un procés participatiu per consultar a la ciutadania els detalls de la transformació del sector de la Roca, l’empresa de sanitaris que ocupa 27 hectàrees entre els dos municipis. Els dos consistoris han aprovat ja el pla d’informació i de presentació del document i l’obertura d’un període ampli d’informació pública del projecte per reordenar els terrenys de l’empresa a les dues ciutats.

El procés de participatiu tindrà una durada de dos mesos. A banda de l’exposició pública de l’avanç de planejament presentat per Roca, es difondrà el projecte per diferents canals i es faran reunions informatives amb els propietaris del barri de la Barceloneta de Gavà, que seran afectats per les obres. També hi haurà fòrums de debat ciutadà i es publicarà un document que farà una síntesi dels suggeriments aportats durant el procés de consulta. Quan es tramiti el pla urbanístic se sotmetrà a la preceptiva exposició pública perquè s’hi puguin presentar al·legacions.

A Gavà tots els grups municipals es van mostrar a favor, en el darrer ple municipal, d’aquest procés de participació ciutadana, a excepció de Gavà, Sí se Puede, que va considerar que la proposta no és sincera perquè només vol informar els ciutadans i no pas oferir una participació real. El PP va recordar la necessitat de donar suport als afectats pel projecte i ERC va proposar la creació d’un consell assessor d’urbanisme. Segons l’alcaldessa, Raquel Sánchez, el procés de transformació de Roca “ens beneficia en termes econòmics, socials i urbans”.

El procés participatiu ha sorgit de la col·laboració entre els dos ajuntaments després que les dues administracions signessin amb Roca, el 2014, un protocol per consolidar i potenciar l’activitat que l’empresa desenvolupa a les dues poblacions. Roca ha presentat als dos ajuntaments un avantprojecte que preveu la reconversió de la històrica seu, que ha complert 100 anys des que va obrir les portes a la rambla de Gavà, en un avançat complex empresarial en què s’invertiran 150 milions d’euros.

La idea és instal·lar-hi la seu de l’empresa, que ara és a Barcelona, i dirigir des de Gavà i Viladecans els 78 centres de producció instal·lats a 18 estats. La planta, amb sistemes productius de darrera generació, albergarà els laboratoris, els centres de formació i els serveis d’alt valor afegit. També es vol crear un parc empresarial que atregui companyies especialitzades en construcció sostenible i es considera així mateix la construcció de 1.600 habitatges.

LA DATA

28.10.14
Els ajuntaments
de Gavà i Viladecans i Roca signen un protocol per estudiar nous usos a la històrica seu.

LA XIFRA

150
milions
d’euros preveu invertir Roca en la transformació de la planta en un modern complex empresarial.

LA FRASE

El procés de transformació de Roca ens beneficia en termes econòmics, socials i urbans
Raquel Sánchez
Alcaldessa de Gavà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona