Urbanisme

municipal

urbanisme

Sabadell acabarà la plaça d’Espanya l’estiu del 2018, amb uns mesos de retard

El consistori inverteix 1,3 milions d’euros en uns treballs que comencen la setmana que ve

Hi haurà una graderia, espais de joc infantil i zona verda

La plaça d’Espanya és un dels espais de Sabadell que han estat més anys en una situació de provisionalitat i obres a causa del perllongament dels ferrocarrils de la Generalitat a la cocapital vallesana. Situada al nord de la ciutat, just a sota hi ha dues estacions de tren unides per un petit intercanviador: l’antiga de Renfe Rodalies i la nova dels ferrocarrils de la Generalitat que es va inaugurar el juliol passat.

A partir de dilluns, amb un pressupost d’1,3 milions d’euros, es començaran les obres per finalitzar la urbanització de la superfície, un espai de 9.458 m² que es preveu que estigui enllestit a l’estiu. S’inicien amb uns mesos de retard respecte al calendari inicial previst pel consistori. El segon tinent d’alcalde, Juli Fernàndez, hi treia importància ahir i recordava que “en vint anys no hi ha hagut solució per a l’espai”, malgrat reconèixer que li hauria agradat començar abans la segona fase de treballs. Segons el responsable de Cohesió Territorial, amb les obres “es tanca una ferida oberta” des de fa un parell de dècades a la ciutat de forma definitiva. El regidor d’Espai Públic, Xavi Guerrero, insistia en la presentació del projecte definitiu a definir la futura plaça com “un jardí dins de la ciutat que permetrà passejar-hi i estar-s’hi”. Hi afegia que a la ciutat “hi ha un dèficit d’espais verds i de trobada” que vol solucionar.

Com ja s’havia anunciat, la plaça es dividirà en tres espais. Hi haurà un àmbit proper a l’avinguda Josep Tarradellas que estarà embolcallat per un talús verd i que disposarà d’una graderia per seure i fer activitats a l’aire lliure. Un segon espai es destinarà a jocs d’infants i adolescents que inclourà, per exemple, una caseta, unes gandules i un quatre en ratlla per als més petits i una zona amb un bosc de trepa i un tronc per seure per a infants més grans. També s’ha pensat en els adolescents i hi haurà, en direcció a l’entrada dels ferrocarrils, un espai amb carregadors de mòbils mitjançant energia solar. I, per acabar, es considera la creació d’una zona d’estada i un mirador. El projecte preveu la creació d’una trama de camins que connectin els nivells superior i inferior de la plaça que s’ha configurat a partir de les obres de perllongament per facilitar els accessos al transport públic. També n’hi haurà d’altres de caràcter secundari que permetran anar d’un espai a l’altre.

Alhora que es treballa a la plaça d’Espanya, es faran millores a l’avinguda Josep Tarradellas. Amb un pressupost de prop de 64.000 euros, es canviaran els parterres que hi ha a la part central de l’avinguda per escocells per millorar el reg. A banda, es plantaran arbres nous.

LA FRASE

Serà un jardí dins la ciutat per passejar-hi i estar-s’hi. Tenim dèficit d’espais verds i de trobada”
Xavier Guerrero
regidor de via pública

LA XIFRA

9.458
metres quadrats
és l’espai que es transformarà gràcies al projecte, que ha de ser definitiu per a la zona

LA DATA

27.11.17
començaran
les obres de la segona fase per transformar la superfície de la plaça d’Espanya de Sabadell


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona