Urbanisme

Municipal

Rentat de cara a la casa consistorial

Pinten la façana i volen que sigui un revulsiu per als veïns de Campdevànol

Tenen ajuts de la llei de barris

L’edifici de l’ajuntament de Campdevànol predica amb l’exemple. Ha enllestit els treballs de millora de la façana i de la coberta (90.000 euros) i espera animar així altres veïns a fer el mateix als edificis que estan inclosos dins el sector de la llei de barris i que es poden beneficiar d’importants subvencions.

L’actuació a l’ajuntament es va fer arran de la consulta popular que demanava quin havia de ser el futur de la casa consistorial. Els veïns van decidir de forma unànime que es quedés on era, i es va optar per fer millores a la coberta, amb el canvi de totes les teules i l’aïllament, el pintat de la façana, incloent-hi les finestres, i la renovació de l’enllumenat de tot l’edifici. L’obra s’ha finançat a través d’una subvenció de 75.000 euros del Puosc, aportats per la Diputació de Girona, i la resta ha anat a càrrec dels fons propis de l’Ajuntament.

L’alcalde, Joan Manso, ha remarcat la implicació dels ciutadans a l’hora de decidir què s’havia de fer a la casa consistorial. A més, ha insistit que espera que l’obra animi a actuar els veïns que tenen edificis de més de 25 anys dins el sector de la llei de barris (carrer Major i adjacents, el sector antic de darrere de l’Església i el barri del Raval).

El termini per tramitar les sol·licituds, que es faran per ordre estricte de petició, serà entre l’1 d’abril i l’1 novembre.

Millores a Estiula i Sant Pere d’Aüira

Els dos camins públics de Campdevànol, el d’Estiula i el de Sant Pere d’Aüira, han estat objecte d’una inversió per millorar-los. Són els accessos a espais naturals rellevants, de què el primer, per exemple, és un dels principals miradors sobre la vall del Freser. També són l’accés a diverses cases de pagès. Construccions Germans Marty ha estat l’adjudicatària de la pavimentació, el drenatge i l’adequació del camí de Sant Pere, des del tram on finalitza l’asfaltat actual. L’Ajuntament ha rebut una subvenció directa del Departament de Governació de 50.000 euros. L’altra actuació, prevista en matèria de camins rurals públics, es podrà fer a través d’una subvenció de la direcció general de Polítiques de Muntanya, que gestiona el Consell del Ripollès, i que es traduirà en la dotació de formigó per al camí d’Estiula i també per a una part del de Sant Pere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona