Urbanisme

municipal

Augmenten a Girona les llicències per fer reformes i obres en locals i habitatges

L’any passat es van concedir 1.714 llicències d’obra, un 9% més que el 2016

Els índexs més alts són a Mas Xirgu i al Centre i els més baixos, a Santa Eugènia

El nombre de llicències d’obres concedides a Girona durant el 2017 va ser el més alt dels últims anys a la ciutat, segons l’últim estudi anual en la matèria de L’Observatori, el web de la Unitat Municipal d’Anàlisi Territorial (UMAT) de l’Ajuntament de Girona. En concret, durant l’any passat es van concedir 1.714 llicències de construcció per fer obres o reformes en un habitatge o local de la capital gironina, una xifra que és un 9% més elevada que la de l’any anterior i la més alta des que el consistori va començar a fer aquest estudi anual, el 2014. La xifra, però, encara queda lluny dels anys previs a la crisi, en què el nombre de llicències d’obres que es concedien superava els dos milers anuals.

A més d’aquestes 1.714 llicències, cal tenir en compte que també es van atorgar 25 pròrrogues de llicències anteriors.

Tipus d’obres

Un 60,9% de les llicències d’obres de l’any passat van ser per “comunicacions”; és a dir per a actuacions de poca rellevància en què només cal una comunicació prèvia sense necessitat d’estar subjectes a una llicència urbanística municipal. En concret, van ser 1.044. D’aquestes, gairebé un 7% van ser per fer intervencions a l’interior d’edificis, gairebé un 25% en façanes i cobertes i un 3,5% en jardins i solars.

Després de les comunicacions, el segon tipus d’obres més comunes van ser les reformes. Se’n van fer 408, un 23,8% del total de llicències concedides. L’Ajuntament inclou en aquest apartat les llicències de rehabilitació, reforma interior o adequació de locals i habitatges, i també les millores realitzades per a adaptació a normatives (incendis i accessibilitat) i la instal·lació d’ascensors.

Les 262 actuacions restants es reparteixen en altres apartats més concrets: façanes, canvis d’ús, reparacions menors, ampliacions, obra nova (construccions independents), piscina, enderrocs...

Dades per barris

L’estudi també desglossa les dades per barris de la ciutat. Lògicament on hi va haver més llicències d’obres és al barri amb més locals i habitatges, que és l’Eixample. No va ser, però, dels que van tenir un índex més alt. De fet, va tenir el mateix índex que el conjunt de la ciutat: 2,9 llicències d’obres per cada 100 locals i habitatges existents al barri. Els índexs més alts de la ciutat van ser a Mas Xirgu (6,1), el Centre (4,5) i el Sud (3). En canvi, la zona on es van fer menys reformes i obres en els locals i edificis ja existents va ser Santa Eugènia (1,3). A Montjuïc i l’Est també va haver-hi un índex baix (2,1).

LA XIFRA

2,9
és l’índex de llicències d’obres
per cada 100 locals i habitatges de Girona concedides l’any passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona