Urbanisme

Sarrià reformarà el centre parroquial Mossèn Domingo

A la planta baixa hi haurà una sala amb capacitat per a 90 persones, on es potenciarà el teatre de petit format

El projecte va ser un dels més votats pels veïns en un procés participatiu fet el 2016

Un pol dinàmic i de potenciació de les arts escèniques. És el nou vessant que es preveu per al Centre Cultural i Parroquial Mossèn Domingo Casanellas i Ramadà, de Sarrià de Ter. El mes passat es van iniciar les obres de reforma i adequació de les instal·lacions. El projecte s’emmarca en el compromís municipal d’executar les iniciatives més votades en un procés participatiu que el consistori va dur a terme el 2016. Els veïns i veïnes van poder decidir quines qüestions volien prioritzar a la població per un import de 200.000 euros, i una d’elles va ser precisament la rehabilitació del Centre Parroquial. Es tracta d’un edifici propietat del Bisbat de Girona, que l’any passat va signar un conveni en què es pactava la seva cessió a l’Ajuntament de Sarrià per 60 anys. L’acord fixa que, durant aquest temps, el consistori s’ha de fer càrrec de la gestió i del manteniment del recinte (un cop finalitzi el termini de 60 anys, la cessió serà prorrogable d’any a any).

La reforma integral del centre es calcula que ascendeix a 2 milions i mig d’euros. En tractar-se d’una xifra considerable, s’ha decidit dividir les obres en tres fases. Es va contractar un equip redactor i es va fer un estudi de programació, que ofereix als responsables municipals informació prèvia que ajuda a optimitzar els recursos de què es disposen. També es va realitzar el projecte bàsic de l’obra, així com l’executiu, de la primera fase (el cost total dels tres documents va ser de 78.902 euros).

Els treballs se centren inicialment a la planta baixa. Segons explica l’alcalde, Narcís Fajula (ERC), es refarà l’accés a l’edifici, es reformarà el vestíbul (on hi haurà una barra amb un ús polivalent, ja que servirà de bar i també s’hi podrà dur a terme la venda d’entrades) i els lavabos es faran nous. Com a novetat, hi haurà una sala amb capacitat per a unes 90 persones. Aquest espai està pensat per fer-hi obres de teatre de petit format, conferències, xerrades i exposicions. A banda, s’enderrocarà l’amfiteatre de la sala del teatre (que amb posterioritat es reformarà totalment) i hi haurà noves obertures a la façana.

Es preveu finalitzar aquesta primera fase en uns set mesos, amb un cost d’obra de 391.284 euros (91.284 euros són fons propis del pressupost municipal del 2018, 200.000 corresponen a l’adjudicació dels pressupostos participatius del 2016 i 100.000 provenen de subvencions de la Diputació).

Al centre s’hi programaven ara pocs esdeveniments, pel deteriorament del local. En la segona fase es faran a la planta superior despatxos i espais per fer classes que podran utilitzar, entre altres, les entitats locals, el jovent i les escoles. Es preveu que aquesta part també tingui un ús flexible, amb parets mòbils segons les necessitats. I en la tercera fase es reformarà totalment la sala del teatre. Tindrà capacitat per a 220 persones i les grades seran retràctils, amb la possibilitat de retirar-les i, així, a part de teatre, s’hi podran celebrar altres activitats, com ara ball i concerts. Aquesta sala gran també es concep com un espai diàfan i amb un ús polivalent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona