Urbanisme

El primer pàrquing subterrani de Torredembarra costarà més del previst per problemes en les obres

El servei obrirà gratuïtament durant les primeres setmanes per habituar els veïns

Encara no hi ha data per a l'obertura del pàrquing de Filadors, però el consistori sí que ha confirmat que les obres tindran un sobrecost que haurà de pagar directament l'Ajuntament. El govern local no ha volgut xifrar encara quin serà el cost final del projecte, i l'alcalde, Daniel Masagué (CiU), s'ha limitat a assenyalar que serà «per sota del màxim de sobrecost que es permet legalment». Masagué, però, sí que ha concretat que el desviament en el preu final de les obres (que inicialment havien de costar 2,5 milions finançats totalment pel FEIL) s'ha produït per una sèrie d'actuacions «no previstes», com el condicionament de l'exterior del pàrquing, o una sèrie de problemes que s'han trobat a l'hora de començar a excavar.

«Hi ha hagut problemes amb els fonaments d'algunes cases dels voltants, que no estaven ben fets, i s'han hagut de fer treballs extres per assegurar-les», va detallar el batlle torrenc. La construcció del pàrquing també ha topat amb l'obstacle d'una pista de tennis, que s'ha hagut d'enderrocar en part, a més d'altres elements inesperats segons el projecte inicial, com l'arrencada de més d'un centenar d'arbres que, segons va denunciar el PSC, han suposat una factura de prop de 6.000 euros.

L'obertura de l'aparcament, les obres del qual ja estan pràcticament completades, està ara pendent de l'obtenció dels permisos necessaris. L'espai el gestionarà de manera directa l'Ajuntament, tot i que no es descarta a mig termini la creació d'una empresa municipal. La voluntat del govern local és que l'aparcament obri primer de forma gratuïta. «Serà entre un mes i tres mesos de funcionament gratuït perquè els veïns s'acostumin», va detallar Masagué. De les 226 places de l'equipament, n'hi haurà una trentena que es posaran a la venda com a concessió durant 50 anys.

El pàrquing de Filadors haurà de donar servei sobretot a la zona comercial del nucli antic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona