Urbanisme

Sant Gregori arranjarà la plaça Catalunya amb una nova zona infantil i arbrat

El ple del 14 de maig aprovarà el projecte guanyador dels primers processos participatius del municipi

Es vol dur a terme la resta de propostes

L’Ajuntament de Sant Gregori arranjarà la plaça Catalunya amb un cost de 19.700 euros. Concretament es reestructurarà la part de joc infantil amb granulat de pedretes al voltant, s’hi plantaran alzines sureres, gespa natural i sauló per crear una zona verda. A més, es col·locaran bancs a la part infantil i a la d’arbrat. També s’han planificat uns camins interiors delimitats amb travesses que permetin el pas i d’aquesta manera crear una zona de passeig.

L’actuació, que es portarà al ple del 14 de maig, és el projecte guanyador dels primers processos participatius del municipi, que va tenir un suport del 33,63% (75 vots). L’alcalde Quim Roca va valorar positivament el resultat dels pressupostos ja que el percentatge de participació del 7,70% és el doble del que obtenen aquests processos en les primeres convocatòries. Roca va explicar que, tenint en compte la poca diferència entre el projecte guanyador i la segona i tercera propostes presentades, la intenció és realitzar-les. Un 32,3% (72 vots) dels veïns va votar la senyalització dels masos i masies del municipi, amb un cost de 20.000 euros. La instal·lació d’un nou pas de vianants regulat per semàfor a l’avinguda de Girona va obtenir un 31,8% (71 vots) amb un pressupost d’11.300 euros. La partida reservada del pressupost municipal per als pressupostos participatius és de 20.000 euros. Altres projectes triats pels veïns van ser instal·lar un fanal solar per il·luminar el trencant de la GI-531 amb la carretera de Santa Afra (3.700 euros) i instal·lar més fanals a Cartellà (3.300 euros).

LES XIFRES

33,63
per cent
és el percentatge que va obtenir el projecte de la plaça Catalunya. Representa 75 vots
7,70
per cent
és el percentatge de participació dels primers processos participatius

Nou procés participatiu per triar el logotip

Des de l’Ajuntament de Sant Gregori s’ha iniciat un nou procés de participació ciutadana per escollir el logotip del municipi de Sant Gregori. El nou logotip ha de representar, de la millora manera possible, el conjunt de tot el municipi i posicionar també la referència de la Vall de Llémena. El període de votació es va obrir el 2 de maig i es tancarà el 24 de maig. Hi poden votar els majors de 16 anys empadronats al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona